INDUL A TELEKOM ELECTRONIC BEATS FESTIVAL BUDADPESTAPEST

 

Családi Lap
2015-10-16 09:59
frissítve: 2015-10-16 10:03
Az idén először többnapos fesztivál már nemcsak zenei programokkal, 5 kategóriában: zenével, művészettel, technológiával, gasztronómiával és divattal színesíti Budapest életét. A zenei programban igazán érdekes és izgalmas fellépők lesznek: 16 külföldi és számos hazai sztárral. Igazi újdonság a különleges interaktív installációval felvonuló Telekom Electronic Beats Exhibition, amelyet az érdeklődők először Budapesten tekinthetnek meg az Electronic Beats programsorozat keretén belül.
A korábbi évekhez képest idén új helyekre látogathatnak a fesztiválozók: a fő helyszínek az Akvárium, az A38 rendezvényhajó és az Anker't lesznek, emellett a programban izgalmas napi eseményekkel (kiállítások, koncertek és egész éjszakán át tartó bulik, számos egyéb program) részt vesznek majd a helyi közösséget képviselő partnerek is. Újdonság, hogy a fesztivált kísérő programok csaknem 40 helyszínen zajlanak, amelyek a belváros minden szegletében tartogatnak valamilyen meglepetést a látogatók számára.

Az A38 színpadát elfoglaló művészek elektronikus zene széles skáláját vonultatják fel. Fellép Hercules & Love Affair, Omar Souleyman és Howling. Érkezik a modern soulprodukcióval fellépő Fatima & The Eglo Live Band, és az energikus dél-afrikai dance zenét játszó Nozinja, valamint az epikus indie dance-t játszó Ten Fé. A fesztivált hazai részről a dark wave-et shoegaze hatásokkal vegyítő Volkova Sisters, valamint Bergi és Seres képviselik.
A program az Akváriumban Nina Kraviz jellegzetes stílusú technójával, Kiasmos, Ólafur Arnalds és Janus Rasmussen kísérleti minimál hangzásával, valamint a dallamközpontú német elektronikus zenéjéről híres az Âme fellépésével folytatódik. Ezen kívül bepillanthatunk a kísérletező technoproducer, S. Olbricht világába, zenekari felállásban hallhatjuk Iamyank számait, illetve Crimson és Subotage is zenéket válogat.


A budapesti Telekom Electronic Beats Festival harmadik kiemelt helyszíne a zenét, a képzőművészetet és a technológiát ötvöző Telekom Electronic Beats Exhibition-nak otthont adó Anker't. Az érdeklődők a helyszínen kipróbálhatják a berlini flora&faunavisions design stúdió és Julian Ganzer elektronikus zenei előadó együttműködésében létrejött Floating Sound (Lebegő Hang) című interaktív hanginstallációját, ahol a kivetítések többszörös vastagságú, félig átlátszó felületeken jelennek meg. Ezt a mindent körülvevő műalkotást a mintavétel művészete, a szinesztézia és az elektronikus zene inspirálta. A hang- és képi hatásokat a látogatók mozgása generálja, így mindenki személyre szabott és egyedülálló élményben részesülhet. A hang- és képi hatásokat a látogatók mozgása generálja, így mindenki személyre szabott és egyedülálló élményben részesülhet. A helyszínen egy olyan speciális, Lorenzo Bravi által megalkotott dobgép (Workshop Space - Hit The Beat) is látható lesz, amely bármilyen tárgyat hangszerré képes átváltoztatni. A projekt eredetileg gyermekek számára meghirdetett workshop volt Milánóban, de később a zene és a hang interaktív megismerésévé alakult át.