2020.06.01. ,
facebookrss

bor

A borfesztiválon a világ minden tájáról érkező zenészek játszanak, többek között dél-amerikai cumbiát, afrobeatet, reggae-t és hiphopot.
Töltekezés zenével, ízekkel, illatokkal és napsütéssel a Vylyan Teraszon, április 28.-tól május 1.-ig.
A legalább négyféle szőlőfajtát rejtő bort Egerben és Szekszárdon is készítik. A két borvidék Bikavéreit március 2-án mi is megkóstolhatjuk.
Sokak kedvencei a balatoni borok, amiket nem csak nyáron fogyaszthatunk örömmel.
Burgenlandban egymást érik ősszel a gasztronómiai fesztiválok.
Balaton és vitorlázás az új Bujdosó-címkéken is
Augusztus 22-én a Schieber Pincészetben, a Kadarka utca 100. szám alatt várják a véradókat, ahol 13-16 óra között bárki csatlakozhat a borászokhoz.
Ezen alkalomból a kis pincészetek népszerűsítésére erősít rá a Wineliner.com.
Különösen a tapasztalatlan fiatalokra figyeljünk, hogy a vidám húsvéthétfői népszokások ne váljanak féktelenné, ne vezessenek tragédiához.
Koccints Aszúval!
Fontos a megfelelő hőmérséklet, és nem mindegy, milyen pohárból isszuk.
Ilyen még nem volt! Budapesti Borbár Túra először június 8-án.
Péntektől vasárnapig borfröccsöket, valamint sörből, pálinkából, és egyéb italokból készült spriccereket kóstolhatunk a Városligetben.
Tradicionális sonkakészítés Bujdosó-módra
Ha zarándoklat érkezik, Pálinkásék borkóstolóval, étellel várják őket, a társaság egy kicsit megpihen, majd a pincén át folytatja az útját.
Egy könyv a Balaton és a borok szerelmeseinek
Nyáron a nagy melegben sokszor nehéz eldönteni, mit is együnk, de ennél még nehezebb kitalálni, milyen bort igyunk a kiválasztott ételhez.
Február 28. és március 2. között a borászatok és a borvilág sztárjai ott lesznek a VinCE Budapest Wine Show-n.
Körkép a hazai borokról, borfogyasztási szokásokról, tippek a helyes kóstoláshoz - Csíki Sándor gasztronómiai szakíró és tanácsadó írása.
Még mindig a forralt bor a legkeresettebb ital télen: az adventi időszak egyik alapvető kelléke, a karácsonyi hangulat megteremtője.
Az ízletes borokon kívül idén a szervezők meghitt, tematikus udvarok gazdag programkínálatával szórakoztatják a vendégeket.
Friss, gyümölcsös, üdítően pezsgő - ez a rozék fő vonzereje.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap