2020.05.29. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


A 15. MikulásGyár számokban

Több mint 131 tonna adomány gyűlt össze az ország legnagyobb jótékonysági akcióján

2020.01.09  12:54   frissítve: 2020.01.09 13:03
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

23 nap folyamatos működés után zárt be karácsony előtt a 15. MikulásGyár, amely november 29. és december 21. között minden nap fogadta a rászorulóknak szánt csomagokat. A záróeseményen Zsolnai Endre a MikulásGyár tulajdonos-főszervezője és Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója közösen zárták be a fő helyszín kapuit. Az ország legnagyobb szabású jótékonysági akciója ezzel azonban nem ért véget. a szervezet a nélkülöző családokhoz még az ünnepek előtt eljuttatta a csomagokat.

A felajánlásokat három budapesti helyszínen, a Millenáris Park mellett a Lurdy Házban és a József Attila Színházban gyűjtötték, de aki személyesen nem tudta átadni adományát, az országosan a Magyar Posta segítségével juttathatta el.

Összesen több mint 131.900 kilogramm adomány halmozódott fel a gyár működésének négy hete alatt, ennek nagy része (41.989 kg) tartósélelmiszer és édesség volt, de szép számmal érkezett játékból és könyvből (34.491 kg), valamint ruhaneműből (27.853 kg) is. A beérkezett felajánlásokat 236 vöröskeresztes munkatárs és csaknem 1058 önkéntes dolgozta fel, akik nem kevesebb, mint 8841 órában teljesítettek szolgálatot.

Az elmúlt évekhez hasonlóan több szervezet és cég is adott át nagyobb mértékű adományt a MikulásGyárnak. Az Alexandra kiadó könyvekkel, míg a Budapesti Rendőr-főkapitányság fél tonnányi csokoládéval járult hozzá az akció sikeres működéséhez, a Magyar Honvédség és a Honvédelmi minisztérium pedig közösen 140 katonával segítette egy héten keresztül a munkát.

FONTOS:
A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei igyekeztek minden karácsonyi kérésnek eleget tenni, ám a nélkülözésben élő családok, gyermekek és idősek támogatása januárban is folytatódik. A MikulásGyár idei tevékenységének befejeződésével az egyéni kéréseket a területileg illetékes szervezetnél lehet leadni.
Elérhetőségek:  "http://voroskereszt.hu/rolunk/elerhetosegeink/" \t "_blank" http://voroskereszt.hu/rolunk/elerhetosegeink/


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás