2020.06.01. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Gyermekek világnapja

Ingyenes rendezvényt szervez az UNICEF Magyarország

2019.10.17  14:06   frissítve: 2019.10.17 14:18
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

November 20-án ünnepeljük a Gyermekjogi Egyezmény életbe lépésének 30. évfordulóját. Az egyezményt 193 ország, köztük Magyarország is ratifikálta. A dokumentum biztosítja azon alapjogokat, amelyek minden gyermeket megilletnek szerte a földkerekségen. Tavaly ezen a napon világszerte a gyerekek jogaira hívták fel a figyelmet, az UNICEF színébe, kékbe burkolózott több ismert épület az Empire State Buildingtől a Sydney-i Operaházig és gyerekek „vették át a hatalmat" a felnőttektől az élet számos pontján.
Idehaza az UNICEF Magyarország harmadik alkalommal rendezi meg a gyermekjogi világnap alkalmából a Gyerekhang kampányát. 2019-ben Ismét kékbe borulnak az ország neves épületei, sőt, idén először a szervezet egy ingyenes, mindenki számára nyílt eseményt is meghirdet a budapesti Akvárium Klubba. A Gyermekek világnapja eseményen beszélgetések, neves szakértők, a gyerekek ügye mellett elkötelezett sztárok, játszósarok, közösségi programok és expo várják az érdeklődőket.   Olyan fontos témák kerülnek többek között terítékre, mint az anyaság és a munka kapcsolata, a gyermekkori traumák, a pozitív szülőség, a környezetvédelem, a gyermekjogok és az élménypedagógiai módszerek.

A látogatók szakértőktől tudhatják meg, miként védekezhetnek a gyerekeket érintő online bántalmazás ellen, hogyan érintheti a válás a gyerekeket, mire való az állatterápia és mi a jó gyerekkönyvek titka. A programok 10 órától 17 óráig tartanak, hasznos és tartalmas időtöltést kínálva mindenkinek, aki szülő, szülő szeretne lenni, vagy csak érdeklődik a gyermeket érintő témák iránt. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni itt lehet: https://unicef.hu/gyermekek-vilagnapja/ Az UNICEF Magyarország arra biztat minden vállalatot, vállalkozást, munkahelyi közösséget és intézményt, hogy a Gyermekek Világnapján - vagy az azt megelőző, követő hetekben - tartsa meg saját Gyerekhang programját. Hívják meg a kollégáik gyermekeit, vagy iskolások egy csoportját, és engedjék át nekik néhány órára az irányítást.

További információ itt:  https://unicef.hu/gyerekhang_cegeknek/

A JCDecaux felajánlásának köszönhetően ellepték a nagyobb városokat a gyermekjogi egyezményről, valamint azok cikkelyeiről szóló plakátok. A citylight plakátokat az ACG tervezte. Ezek célja, hogy a nagyközönség megismerkedjen a gyermekek jogaival, valamint felhívja arra a tényre is a figyelmet, hogy jelen pillanatban is 41 millió gyermek szorul azonnali segítségre a világban, sok millióan pedig nem élhetnek az egyezményben biztosított olyan alapjogokkal sem mint például a tiszta ivóvízhez és megfelelő élelmiszerhez való jog. Az UNICEF közel 38 millió gyermek számára kíván idén hozzáférést biztosítani a tiszta ivóvízhez, 10 millió gyereket olt be kanyaró ellen, valamint segítséget nyújt 4,2 millió alultáplált gyereknek. Az UNICEF Magyarország a kampányidőszakban és azon túl is az unicef.hu/segitek oldalon gyűjti a támogatásokat a gyermekekért végzett munkájához.


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás