2019.12.10. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Gázlángkapcsolat

Egy kötelék, amely elveszi az ember eszét

2019.10.14  11:53   frissítve: 2019.10.14 12:02
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Ha depressziót, félelmet, állandó bizonytalanságot, az önbizalmunk vagy akár személyiségünk elvesztését érezzük a kapcsolatunkban, akkor valószínűsíthető, hogy úgynevezett gázlángkapcsolatban élünk, amely nemcsak férfi-nő viszonyban fordulhat elő, hanem családban, barátságban is. 


„Igyekeztem a kedvében járni, hiszen annyi mindent megtett ő is értem. De egy idő után már nem bírtam. Belefáradtam. Róla szólt az életem, míg én csupán egy eszköz voltam számára, amit birtokolhatott. Soha nem emelt rám kezet, de talán még az is jobb lett volna. Az éveken át tartó lelki erőszak egy teljesen más emberré változtatott.”

A gázlángeffektus az érzelmi manipuláció és bántalmazás igen összetett formája. Ebben az esetben a bántalmazó fél különböző technikák bevetésével éri el, hogy a bántalmazott saját magát okolja szinte mindenért − az ő hibája, hogy nem működik megfelelően a kapcsolat, minden felmerülő probléma miatta jön létre. Szélsőséges esetben az effajta érzelmi és szellemi manipuláció a másik fél személyiségének, „épelméjűségének” elvesztéséhez vezethet – ismerteti a gázlángkapcsolatok lényegét Pakai-Szűcs R...

kepA cikk további részét a Családi Lap 2019/9 számában olvashatják.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás