2020.02.23. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Együnk stílusosan!

A Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalom idei rendezvényét szeptember 8-án rendezik meg a rácalmási Jankovich kúriában.

2019.08.21  12:39   frissítve: 2019.08.21 12:56
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalom idei rendezvényét szeptember 8-án rendezik meg a fővárostól 50 km-re található rácalmási Jankovich kúriában. A regisztráció már elkezdődött az idén tizenhét éttermet bemutató rendezvényre.
A mozgalomról
Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 17 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

A helyszínről
A Jankovich kúria három éve nyert felvételt a mozgalomba. A gasztrokoncepció kialakítója Ruprecht László, a hely különlegessége, hogy a Hankook gumiabroncsgyár közelségét kihasználva a nemzetközi konyha mellett koreai konyhát is visz. A Jankovich-kúria persze nem csupán étterem: magas szintű szállodai és wellness szolgáltatásainak köszönhetően itt a testen kívül a lélek is felüdül.

A programról
A SVÉT 11.0 rendezvényen lesz számos workshop és előadás. A gasztronómiai híveit este Tóth Vera szórakoztatja koncertjével. A találkozón részt vesz többek között az encsi Anyukám mondta, a debreceni Ikon, a balatonszemesi Kistücsök, a noszvaji Nomád hotel, és a palkonyai Palkonyha is.  

A közös nevezőről
És hogy mi a tizenhét étterem közös nevezője idén a vendéglátás szeretetén kívül? Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan az adott étterem érkezik. A SVÉTlapon így a menü által kirajzolódik hazánk íztérképe is.Regisztráció:  https://regisztracio.svet.hu/ (díja 3000 ft, lefogyasztható)
Mindig friss hírek: svet.hufacebook.com/stilusos

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás