2020.05.29. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Élő biciklilánccal az esélyegyenlőségért

Mozdulj! Balatonkerülő Tandemtúra látássérültekkel

Családi Lap
2018.08.16  09:43   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület immár 8. alkalommal, mintegy 70 fővel - látássérültekkel és segítőikkel - vág neki a 220 km-es Balaton körnek.
Az egyesület 2011-ben szervezte meg első tandemes kerékpártúráját látássérültek részére a Balaton körül. Tette ezt azzal a céllal, hogy a vak emberek számára felejthetetlen élményt és sport teljesítményt szerezhessen.


Mára ez az esemény igazi esélyegyenlőségi mozgalommá vált, hiszen a kezdeményezés nemcsak sportértéket hordoz magában, hanem figyelemfelkeltő kampány is lett évről évre. Ebben az évben 8. alkalommal augusztus 15. és 20. között kerül megrendezésre az a kerékpáros esemény, ahol a résztvevők 24 tandemkerékpárral, szólóbringákkal kerülik meg a Balatont, közel 70 fővel. Útjuk során emlékfát ültetnek, megismertetik látássérült barátaikat a táj szépségeivel, történelmi emlékeivel, művészeti bemutatót tartanak a Balatonalmádi Borfesztivál színpadán, polgármesteri hivatalok és a környéki civil szervezetek képviselőivel találkoznak, így teljesítve azt a célkitűzést, hogy terjesszék minél szélesebb körben az esélyegyenlőség megteremtésének fontosságát.


Idén egy különleges eseményt is szerveznek a túra során: augusztus 19-én, 14.30-tól Fonyódon, a környékbeli bringásokat egy flash mobra invitálja az egyesület, amikor egy hosszú élő bicikliláncot alkotva erősítenék kezdeményezésük fontosságát. Erre a programra lehet jönni kerékpársal, kerekesszékkel, és egyéb motor mentes kereken guruló járgánnyal.
Az idei túra fővédnökei: Gajdos Tamás műsorvezető és Csuri Ferenc paralimpikon úszó. A túra örökös tiszteletbeli fővédnöke: Horváth Lajos Laller, Dakar motorversenyző.


2018. AUGUSZTUS 14. ÉS 19. KÖZÖTT LÉGY BÁRHOL A VILÁGBAN CSATLAKOZZ VIRTUÁLISAN TANDEMTÚRÁHOZ!

Használj bármilyen, emberi erővel hajtott közlekedési eszközt (bringa, handbike, kerekesszék, roller, görkori...), csatlakozz Facebookon az eseményünkhöz és gyűjtsd velünk a kilométereket! A tekerések vagy gurulások alkalmával készíts egy képet magadról úgy, hogy látszódjon az eszköz is, amivel mész, és pár szó, valamint a megtett kilométer kíséretében töltsd fel ehhez a poszthoz hozzászólásként. Ha van valamilyen GPS rögzítő kütyüd, appod, akkor a mért táv linkjét is becsatolhatod, de ez nem kötelező!

2018. augusztus 19-én, Fonyódon, a rekordkísérletünk helyszínén élőben fogunk bejelentkezni és megtudhatjátok, hány kilométert gyűjtöttünk össze közösen, az esélyegyenlőség jegyében!
A km-gyűjtők között 3 ajándékcsomagot sorsolunk ki 2018. augusztus 22-én.

FONTOS, HOGY CSAK AZ AUGUSZTUS 14-19. KÖZÖTT GURULÓK KILOMÉTEREIT TUDJUK FIGYELEMBE VENNI, ÉS A SORSOLÁSON IS CSAK ŐK INDULHATNAK!


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás