2019.08.18. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


A Karl cukrászda fagylaltja a legfinomabb egész Európában

Az európai fagylaltok közül a nemzetközi zsűrinek a Karl cukrászda fagyija ízlett a legjobban

Családi Lap
2017.09.11  14:13   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Az idei Gelato World Touron nagyon jól teljesített a magyar csapat. Az európai döntőn második helyezést elért Somogyi Renáta mellett a nemzetközi zsűri is egy magyar versenyzőnek ítélte a legjobb fagylalt különdíját. Karl Zsolt, a dunaharaszti Karl Cukrászda tulaja és főcukrásza által megálmodott epres-málnás mascarpone fagylalt ízlett a legjobban a világ számos pontjáról érkezett, független zsűrinek.
Karl Zsolt számára a fagylalt szenvedély és szakmai kihívás, játék az ízekkel, a különféle textúrákkal. A cukrászmester a klasszikus ízek mellett számtalan újdonsággal várja a vendégeit, sőt a magyar fogyasztó számára kedves süteményeket is fagylaltba álmodja. A lassan tíz éve működő cukrászdája mellé idén nyáron egy fagylaltozót is nyitott, ahol mindenki megkóstolhatja egyedi kreációit, amelyek természetesen kényelmi anyagok, mesterségek kiegészítők nélkül, prémium alapanyagokból készülnek. A széles választékban a glutén-, laktóz-, illetve cukormentes életmódot folytatók is könnyedén megtalálhatják kedvenceiket.Karl Zsolt a Karl cukrászat megálmodója dolgozott a budapesti Intercontinentalban, majd az érdi Pataki cukrászdában, több évet töltött Németországban, ahol egy panzió-kávézó-pékség családi vállalkozásban megtapasztalhatta, hogy mitől más, mitől több a német vendéglátás. Bár élvezte a világlátást, hazai pályában gondolkodott, így - míg Németországban tanult, dolgozott, addig - Dunaharasztiban már építette a műhelyét. Az üzlet azonban többet kívánt, mint hitte, ezért elfogadott egy Santiago de Chilébe szóló felkérést. A chileiek neki köszönhetően ismerkedhettek meg a Torta Húngara-val, azaz a dobos torta chilei viszonyokra szabott változatával.


A hazatértét követően újra a Pataki cukrászda csapatát erősítette, majd belevágott a Karl cukrászdába, ahol természetes alapanyagokból, kényelmi termékek használata nélkül készíti különféle süteményeit, s idén végre egy régi álmát is valóra váltotta, s megnyitotta dunaharaszti Karl Fagylaltpalotáját, ahol végre annyiféle fagylaltot árulhat, amennyit csak szeretne.


Kapcsolódó cikkek:
A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás