2019.12.07. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Húsz évesek lettek a bohócdoktorok

Népes társaságban ünnepelt a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány május végén.

Családi Lap
2017.06.02  10:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A helyszín az A38 hajó volt, azaz „bohócosan" szólva Clown Mary, a szép számban jelen lévő meghívottak közt pedig a bohócdoktorok munkáját az utóbbi két évtizedben támogató partnereket találhattuk.
A Piros Orr Bohócdoktorai - 29 fő - 1996. december 6-a óta gyógyítanak a nevetés erejével Magyarországon, ekkor kezdődtek meg ugyanis a bohócdoktori vizitek a SE I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán. Azóta jól ismert vendégekké váltak a kórházakban: szívesen látják őket az orvosok, a nővérek és a szülők is, ők azonban arra a legbüszkébbek, hogy már több mint 300 ezer beteg gyermek arcára varázsoltak mosolyt, ezzel is elősegítve mielőbbi gyógyulásukat. A bohócdoktorok azt vallják, hogy számukra a humor a legkomolyabb dolog - de a komoly munka mellett időnként bele kell férnie egy kis kikapcsolódásnak, kötetlen lazításnak és bolondozásnak is.


Ezt a régi álmukat most végre valóra válthatták a kerek évforduló alkalmából. Az estet a patakokban folyó pezsgő és a finom torta mellett egy fantasztikus meglepetésműsor keretezte. Az ünnepség hangulatáról vendégművészek, többek közt Méhes Csaba pantomimművész, artista produkciók, Adolf Diána és André Rolland, Kárász Eszter zenekara és Darvas Kristóf zenész, valamint a fellépő bohócok gondoskodtak. A műsorvezető Rátonyi Krisztina volt.


A Duna esti csendjét gyakran verte fel a jelenlévők hangos nevetése, főleg amikor tombola, illetve vicces nyereménysorsolás vette kezdetét. Elmondhatjuk, hogy fantasztikus estét tölthettünk együtt, ahol végre bohócdoktor házigazdáink is elengedhették magukat egy kicsit. Ezt meg is érdemelték, hiszen a hétköznapokban a látszat ellenére rendkívül nehéz munkát végeznek, szívüket-lelküket beleadva. Az est kiváló alkalmat nyújtott arra is, hogy a bohócdoktorok segítői és támogatói kötetlenül beszélgethessenek és szórakozhassanak egymás társaságában.

Fotók: Dudás Ernő

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás