2019.09.22. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Nyári könnyedség Ausztriában

Falusi pihenés, élményekkel teli biciklizés és isteni falatok várnak ránk a szomszédban.

Családi Lap
2017.05.10  10:08   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Gondtalanság - ez az, amire az emberek többsége egy üdülés során leginkább vágyik. Kiszakadni a hétköznapokból, elfelejteni a mindennapi problémákat és felszabadultan tölteni az időt, végre saját magunkkal is. A természetben sikerül a külső hatásoktól való függést magunk mögött hagyni és ismét harmóniába kerülni a környezet természetes ritmusával, ezáltal visszatalálni saját tempónkhoz.
Nem kell messzire utaznunk ahhoz, hogy felejthetetlen élményekben legyen részünk. Ausztria valódi, érintetlen természettel várja a látogatókat, amelyet az erdők mélyén, a virágzó alpesi mezőkön, a kristálytiszta tavaknál, a napfényben szikrázó hófödte hegycsúcsokon, de még a városokban is megtapasztalhatunk. A Pannon-síkságtól az alpesi hegyvidékig a természet csodái feledtetik velünk a hétköznapokat, megajándékozva a pillanattal, amely csak a miénk.


Falusi üdülés Ausztriában

Csodás alpesi környezet, zöldellő rétek és a kellős közepén egy gazdaság. Az ausztriai falusi szálláshelyek a Boden-tótól egészen a Fertő tóig képeskönyvbe illő, idilli környezettel várják a felüdülni vágyókat. A falusi üdülés alkalmával a pihenési és aktív kikapcsolódási lehetőségek széles választékából válogathatunk. Legyen szó akár lustálkodásról az almafa alatt található nyugágyban, akár egy izgalmas traktorozásról - a következőket mindenképp ki kell próbálnunk egy ausztriai falusi üdülés alkalmával.

Vegyünk részt a falusi gazdaság életében

Fitneszstúdió helyett ragadjunk villát és segítsünk szénát pakolni, vagy sportprogram helyett szüreteljünk cseresznyét. A házigazdák egészen biztosan örülnek a segítő kezeknek az istállóban és a kertben egyaránt. Mi pedig garantáltan meglepődünk, milyen szórakoztatóak is ezek a tevékenységek. Ki feji meg a tehenet vagy ki hozza be a tojásokat a tyúkólból?

Alpesi legelők és menedékházak

Egy ausztriai falusi üdülés alkalmával az alpesi rétek világát is megismerhetjük. Számos gazdaságnak van ugyanis alpesi legelője és menedékháza, amelyet felkereshetnek a vendégek. A tehenek és a rájuk felügyelő pásztorok itt töltik a nyarat. Ezek az alpesi gazdaságok fekvésüknek köszönhetően ideális célpontot jelentenek egy hegyikerékpáros kiránduláshoz vagy egy élményteli túrázáshoz. Az impozáns panoráma és a csodás természet garantált. A kalóriaveszteséget pedig egy ízletes uzsonnával pótolhatjuk. A hegyi levegőn talán még jobban ízlik a friss író és a sajt.


Szénavirágfürdő

Az aktív programok mellett érdemes beiktatni egy pihentető és regeneráló szénvirágfürdőt. A kis zsákocskákba csomagolt, szárított szénavirággal teli fürdő méregtelenítő hatással bír és nagyszerűen lazítja az izmokat egy kiadós túrázás után. Ilyen egy tökéletes nap. A gyermekeknek erről talán más a véleménye: nekik az istállóban felhalmozott széna alakul át pillanatok alatt trambulinná. És már kezdődhet is az ugrálás. Így mindenki a maga módján élvezheti a széna jótékony vagy éppen szórakoztató hatását.

A Falusi Üdülés Ausztriában szövetséghez több mint 2400 szálláshely tartozik, köztük alpesi menedékházak és borászatok is, valamint számtalan tematikus szálláshely, például baba- és gyermekbarát szállások, bio- és vitálgazdaságok, akadálymentesített falusi házak vagy lovas gazdaságok.

További információ: www.UrlaubamBauernhof.at


Élménykerékpározás az Alpok napos déli oldalán, Karintiában

Az élménykerékpározáshoz számos lehetőséget kínál Karintia. A Dráva menti kerékpárút, a Karintia napos csücskében található Via Carinzia, vagy az Alpok-Adria kerékpárút, amelynek útvonala Karintián és Szlovénián át az Adriai-tengerig vezet, garantálják az intenzív élményeket a páratlan hegy- és tóvidéken. A kerekpar.karintia.com oldalon az összes kerékpártúra útvonala megtalálható és letölthető.

Kerékpártúrák ínyenceknek

A Dráva kerékpárút mellett számos más útvonal is van, amely arra csábít, hogy az igazi élményekre vágyók is beletapossanak a pedálba. 162 kilométernyi kulturális és történelmi kerékpárélményt kínálnak a Karintia napos csücskében található Via Carinzia különböző szakaszai is. Az idilli szépségű Rosentalból indulva, amelyet a Karavankák lenyűgöző látképe ural, öt napi szakaszban juthatunk el a Klopeiner See-hez, majd tovább, egészen a szelíden lankás Lavanttalig. Útközben sok-sok látnivaló csábít egy kis kerülőútra, többek között a Carnica Méhészeti Élménymúzeum, a Szent Pál Bencés Apátság és a Liaunig Múzeum.

Aki szeretné összekötni a Werner Berg Múzeumban tett látogatást egy kerékpáros túrával a déli Jauntalon keresztül, az vegye az irányt kerékpárjával a bleiburgi Kunstradweg (művészeti kerékpárút) felé. A Werner Berg Múzeum mellett régi templomok, kulturális műemlékek és modern szobrok gondoskodnak a különlegességekben gazdag kerékpáros élményről. A Gailtali- és a Karni-Alpok gyönyörű díszletei között kínálja magát minden kerékpárrajongónak a Gailtal kerékpárút, amely Kötschach-Mauthenből Villachig a legjobb minőségben kialakított kerékpárutakon, összesen 95 kilométeres hosszúságban vezet. Útközben ne mondjunk le egy kis fürdőzéssel egybekötött pihenőről sem a Pressegger See-nél, amely közvetlenül a kerékpárút mentén csillog.


A tartomány északi részén, a Hohe Tauern Nemzeti Park régiójában található a Glockner kerékpárút. Ez az útvonal egynapos túra keretében vezet páratlan természeti látnivalók, például a Jungfernsprung-vízesés mentén, amely több száz méteres magasságból zubog alá egy sziklakiszögellésről a gyönyörű alpesi völgyeken keresztül, amelyeket a háromezer méteres hegyek impozáns csúcsai fognak közre.

A karintiai kerékpárutak mentén számos kirándulási célpont közül lehet választani az egész család számára. A Karintia-kártyával több mint 100 kirándulóhely kereshető fel tetszőleges gyakorisággal. A kártya ezenkívül több mint 60 bónuszpartnernél szuper árengedményeket is biztosít. Érvényes 2017. április 9-től október 26-ig. www.kaerntencard.at


Burgenland az asztalhoz invitál

Felfedezőutak Burgenlandba, a kulináris élmények fellegvárába

Szívélyes vendégszeretet és kellemes légkör - ez jellemző a Fertő tó és Weinidylle között elterülő kulináris vidékre. A környéken kiváló borászok nemzetközileg ismert, élmezőnybeli borokat készítenek, amelyeket az idelátogatók egyszerű borászatokban vagy kellemes vinotékákban kóstolhatnak meg. Érdemes megkóstolni a helyi különlegességeket, például a karakteres áfonyaízű, dél-burgenlandi uhudlert, de érdemes ellátogatni a tartomány borfesztiváljaira vagy a novemberi Márton-napi eseményekre is.


A pannon konyha ételeiben bámulatos módon ötvöződnek az osztrák, a magyar és a horvát gasztronómia hagyományai. Díjnyertes éttermekben, vidéki fogadókban, kastélyéttermekben vagy barokk udvarházakban is különleges gasztronómiai élményekkel találkozunk, ilyen például a babos sterc vagy a borhableves. Ezek mellé társulhatnak a tradicionális esküvői cukrászatok édes alkotásai. Az itteni szakácsok számára rengeteg helyi friss alapanyag áll rendelkezésre: a fertő tavi halaktól a dél-burgenlandi libákon át a regionális zöldségig és gyümölcsig. A gyógy-és fűszernövények vagy a cseresznyék gyakran a 13 burgenlandi ínyencrégió egyikéből származnak. Minden év szeptembere és novembere között a „Gans Burgenland" fesztivál nagyszerű lehetőséget kínál a pannon konyha felfedezésére.

További információ: www.burgenland.info/hu


 


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás