2020.01.25. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Sztárok énekeltek a kis betegekért

Közel húszmillió forint gyűlt össze a Heim Pál Gyermekkórház javára az Út a Mosolyért Alapítvány segítségével

Családi Lap
2016.12.13  09:52   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Adománygyűjtő rendezvényt tartott december 11-én az Út a Mosolyért Alapítvány az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat keretein belül. A szervezők az egész napos eseményen ünnepi programokkal, harminc sztárfellépővel és egy nagyszabású flashmobbal várták az adományozókat és a látogatókat. A vasárnap összegyűlt adományokkal együtt megközelítőleg húszmillió forintnyi támogatás érkezett az alapítványon keresztül a Heim Pál Gyermekkórház súlyosan sérült, tartósan lélegeztetett betegeinek támogatása céljából.
December 11-én tömegek sereglettek össze a Szent István-bazilika előtti téren azzal a céllal, hogy mosolyt csaljanak a beteg és hátrányos helyzetű gyerekek arcára. Az Út a Mosolyért Alapítvány által szervezett adománygyűjtéssel egybekötött rendezvény célja a Heim Pál madarász utcai kórházának a támogatása volt - egy új, korszerű lélegeztetési környezetet kialakítása annak érdekében, hogy a kórház az ország egész területéről, a gyermekintenzív osztályról fogadhassa a kritikus állapotú gyerekeket.

Az esemény díszvendégei olyan gyermekotthonban élő gyerekek voltak, akik egy varázslatos napot tölthettek el az ünnepi forgatagban: ismert személyekkel készíthették el saját karácsonyfadíszeiket, korcsolyázhattak a korcsolyapályán, híres zenészekkel énekelhettek együtt (az eseményen fellépett többek között Wolf Kati, a Wellhello, Johnny K. Palmer, Kállay Saunders András és Vastag Csaba). A vidám programok csúcspontja az a nagyszabású flashmob volt, amelynek keretében Hevesi Tamás, Szulák Andrea, Veres Mónika Nika, Kollányi Zsuzsi, Berkes Olivér és Kasza Tibor vezénylésével Leonard Cohen világhíres dalát, a Hallelujah-t adta elő a tömeg.


"Az alapítvány mindig egy alapproblémára keres hosszútávú megoldást. A gyerekek mosolya nagyon fontos nekünk, így 100-120 gyereket hoztunk ki gyermekotthonokból. Színes programokat állítottunk össze nekik, hogy kis karácsonyi varázslatot csempésszünk az életükbe, miközben azon dolgoztunk, hogy minél több adományt gyűjtsünk össze a Heim Pál Gyermekkórház lélegeztetési osztályának berendezéséhez" - mondta el az Út a Mosolyért Alapítvány elnöke, Szijjártó-Nagy Szilvia.


A helyszínen és az alapítvány számláján megközelítőleg 20 milió forint gyűlt össze, azonban az adománygyűjtés még nem ért véget. Továbbra is várjuk az Út a Mosolyért Alapítvány kezdeményezését támogató felajánlásokat a következő bankszámlaszámra: 10918001-00000087-36910019
Az eddig és a továbbiakban befolyó összegeket a megfelelő körülmények megteremtése érdekében intenzív ágyakra, lélegeztető monitorokra, infúziós pumpákra, és egyéb, az intenzív terápiához szükséges műszerekre fordítják.

További információ az utamosolyert.hu oldalon vagy az alapítvány Facebook-oldalán.

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás