2019.12.14. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Legyen szép a rászorulók karácsonya is!

December 9-én és 10-én a Magyar Vöröskereszt önkéntesei gyűjtik az adományokat az ország Tesco áruházaiban. Segítsünk mi is!

Családi Lap
2016.12.09  11:20   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A cél minimum 50 ezer kilogramm tartós élelmiszer összegyűjtése, mely több mint tízezer családnak jelenthet valós segítséget. A vásárlók emellett a 1359-es adományvonal felhívásával is segíthetnek.
A téli időszakban, a karácsony közeledtével háromszorosára nő a Magyar Vöröskereszthez beérkező segélykérő levelek száma. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára.

A Magyar Vöröskereszt ezért országos élelmiszergyűjtést szervez december 9-én és 10-én a Tesco 112 hipermarketében. A 400 vöröskeresztes önkéntes olyan tartós, nem romlandó élelmiszereket gyűjt, melyek hosszú távú segítséget jelenthetnek a rászoruló családoknak. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet abban a reményben indítja el adománygyűjtési akcióját,
hogy a vásárlók támogatásával 50 ezer kilogramm élelmiszert gyűjthet össze, amely több mint 10 ezer családnak jelenthet segítséget. Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei juttatják el a leginkább rászorulóknak, még az ünnepek előtt.

A Magyar Vöröskereszt ünnepi összefogása a 1359-es adományvonalon keresztül is támogatható. Mindenki, aki felhívja a 1359-et vagy SMS-ben elküldi az adomány szót, 250 forinttal segíti a humanitárius szervezet téli krízis időszakban végzett munkáját.

Kapcsolódó cikkek:
A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás