2020.02.23. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Második Esély: átmeneti otthonból egy új élet felé

A Habitat for Humanity lakásfelújítással, a Procter & Gamble pénzadománnyal és önkéntesekkel segít.

Családi Lap
2016.11.24  14:17   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Napjainkban a hajléktalanság közel 50 ezer családot fenyeget, számukra a biztonságos és megfizethető lakhatás mindennapi problémát jelent. A Habitat for Humanity „Második Esély" programjának köszönhetően egy ötgyermekes héttagú család lehetőséget kap idén, hogy megannyi átmeneti otthonban töltött év után új, független életet kezdjen saját otthonában. A P&G munkatársai önkéntesként csatlakoztak a most novemberi munkálatokhoz, a vállalat anyagi támogatásának köszönhetően pedig egy újabb felújítás is elindulhat 2017-ben.
Budapest Főváros XV. kerületének Önkormányzata bocsátotta a program rendelkezésére azt a lakást, amelynek felújításában a P&G önkéntesei részt vesznek. A leendő lakók jelenleg a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány „kiléptető lakásában" élnek. A munkálatokat a Habitat építésvezetőinek felügyelete alatt végzik a P&G önkéntes munkatársai, illetve a család tagjai. Így a P&G lelkes segítői is hozzájárulnak ahhoz, hogy a család jövő év elején végre új otthonába költözhessen.

A P&G és a Habitat for Humanity együttműködése globális szintű: az idei már a második év, hogy a P&G magyarországi önkéntesei egy budapesti családnak segítenek az otthonteremtésben. November 16. és 18. között a munkatársak összesen 200 órát töltöttek el az építkezésen.


Ötvenezer családot fenyeget a hajléktalanság

A családok átmeneti otthonai csak keveseknek nyújtanak megoldást: ma hazánkban 150 db családok átmeneti otthona működik összesen közel 3900 férőhellyel, ami azt jelenti, hogy a lakhatásukat vesztett családok 1-2%-án tudnak csak segíteni ezek az intézmények. Ezek az otthonok mentőövet nyújtanak a hajléktalanság szélére sodródott családoknak, de nem ajánlhatnak tartós eredményt. Számukra megoldást jelentenének az olcsó szociális bérlakások, de ezekből nincs elegendő.

A Habitat Második Esély programjában idén négy szociális bérlakást újítunk fel, hogy átmeneti otthonban élő családok, hosszú megpróbáltatások után újra igazi otthonhoz juthassanak. A Procter & Gamble lelkes önkéntesei segítségével kapcsolódik be a programba, és anyagi támogatásának köszönhetően jövőre egy új lakás felújítása is elindulhat. Az önkéntesek Lajos és Tímea nagycsaládjának segítenek, hogy a XV. kerület egyik szociális bérlakásába hamarosan beköltözhessenek. Az ő történetükkel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy jelenleg közel 1000 család él családok átmeneti otthonaiban, ahonnan legtöbbjüknek nem vezet út egy igazi otthonhoz. Másrészt ma Magyarországon a lakhatási nehézségek többszázezer családot érintenek közvetlenül. A Procter & Gamble támogatása példaértékű, munkatársaik önkéntes, kétkezi munkája nagyban hozzájárul a felújítás sikerességéhez, mellyel példát állítanak az egész társadalom számára" - mondta Szegfalvi Zsolt a Habitat for Humanity Magyarország igazgatója.


Segítségnyújtás apránként - A helyi közösségekről való gondoskodás

A P&G 25 éve, különböző társadalmi felelősségvállalási programok által, elkötelezetten gondoskodik a magyarországi helyi közösségekről, ahol élünk és dolgozunk. Örömünkre szolgál, hogy globális partnerünkkel, a Habitat for Humanity-vel közösen, a P&G Magyarország dolgozóinak önkéntes munkája által egy újabb rászoruló családnak adhatunk második esélyt - mondta Matej Podobnik, a P&G közép-európai régiójának vállalati kommunikációért felelős menedzsere. - A tavalyi csömöri átmeneti otthon felújítása és Zuglóban végzett renoválások után munkatársaink boldogan segítettek és töltöttek el idén is több mint 200 órát felújítással, a rászoruló család életminőségének javítása érdekében."

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás