2019.09.21. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Olimpikonok tartottak tanórákat általános iskolás gyerekeknek

Berki Krisztián tornász és Benkó Barbara női hegyikerékpáros olimpikon játékos testnevelés órákat tartott ötödikes diákoknak.

Családi Lap
2016.10.06  09:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Két látogatással folytatódott a Bajnokok Útja Alapítvány iskolalátogatási programja. A háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok magyar tornász, Berki Krisztián múlt hét szerdán a pestszentimrei Kastélydombi Általános Iskolát kereste fel. A londoni olimpián aranyérmet szerző tornász az előző tanévben már járt az intézményben, melynek során motivációs előadást tartott a gyermekek számára. A profi sportoló ezúttal játékos testnevelés óra keretében különféle gyakorlatokat mutatott be a diákoknak. Ennek során szőnyegen és gyűrűn is kipróbálhatták magukat a gyermekek.
Berki Krisztián legutóbb egy héttel ezelőtt szállt versenybe az országos bajnokságon, melyet sikeresen megnyert. „Nehéz időszakon vagyok túl a sérülések miatt, ezért nagyon fontos volt számomra ez a siker" - jegyezte meg a tornász. Hozzátette: várhatóan soron következő világkupán is elindul és bízik abban, hogy a 2020-as olimpiáig eredményes és aktív karriert tud folytatni.


Dobogós hely a cél

A többszörös magyar bajnok, hegyikerékpáros olimpikon Benkó Barbara a kispesti Ady Endre Általános Iskolába látogatott el, ahol azoknak az ötödik osztályos gyermekeknek tartott testnevelés órát, akiket még a tavasszal keresett fel egy bemutatkozó előadás keretében. A profi sportolónő bemelegítés után olyan tornagyakorlatokat mutatott be a gyermekeknek, melyek növelik az állóképességet, illetve hozzájárulnak az izmok karbantartásához és fejlesztéséhez.

Benkó Barbara legutóbb Ausztriában állt rajthoz, ahol a nagyon előkelőnek számító harmadik helyet szerezte meg a német Focus XC Team tagjaként. „Jelenleg a 16. helyen állok a világranglistán a női hegyikerékpárosok között, ami nagy örömmel tölt el, hiszen a Világkupa rajtsorrendjénél számít az aktuális rajtpozíció"- jegyezte meg a hegyikerékpáros olimpikon. Hozzátette: ezen a héten Franciaországban indul el, a világ egyik legnagyobb kerékpáros versenyén, melyen legalább 12 ezer versenyző áll rajthoz. Benkó Barbara célja, hogy a 3200 női indulóból megszerezze a dobogós helyek egyikét.


A szervezetet a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina hozta létre 2013 februárjában. A Bajnokok Útja Alapítvány - ahogy a neve is jelzi - kiemelt küldetése, hogy segítse a jövő bajnokait céljaik kitűzésében és álmaik megvalósításában, illetve, hogy előmozdítsa az egészségtudatos életmód elterjedését a mindennapi életben. Az alapítvány munkájában többek között olyan neves sportolók vállalnak aktív szerepet, mint a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Kammerer Zoltán, a többszörös magyar válogatott kézilabdázó és olimpiai negyedik helyezett Fazekas Nándor, a londoni olimpikon Benkó Barbara, valamint az olimpiai ezüstérmes birkózó Lőrincz Tamás.

Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány korábban összesen 12 000 eurót szavazott meg a Bajnokok Útja Alapítvány programjának támogatására. A támogatást az Alapítvány bizottsága két évre elosztva ítélte oda, eszerint idén 8000 eurót utal át a Bajnokok Útja Alapítvány számára, a fennmaradó 4000 eurót pedig az alapítvány 2017. évi munkájának támogatásához biztosítja.


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás