2020.06.01. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


MI KERÜLJÖN AZ ISKOLAI KULACSBA?

A cukros szénsavas bolti üdítőknek is van alternatívája

Családi Lap
2016.09.02  09:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Vagy otthonról viszi a gyerek a tízórait, vagy zsebpénzből vásárol a suli büfében vagy az intézményben fizet elő a szülő az étkeztetésre. Minden esetben központi kérdés: vajon mit eszik és iszik a gyerek?
Akkor a legegyszerűbb, ha mindent otthonról visznek a kicsik az iskolába. Így a szülő pontosan tudja, mit fogyaszt a nap folyamán a gyerek, persze az osztálybeli csere-beréknek nem lehet az elejét venni. Nehezebb a helyzet, ha már nagyobbak és zsebpénzt kapnak. Így kevésbé követhető hányszor kerül cukros üdítő az asztalra. Szerencsére már a gyerekek is egyre-inkább tisztában vannak ezek káros hatásaival.


Van alternatíva

„Kevésbé lehet vonzó számukra a bolti, ha a szülő tud rá alternatívát mutatni - véli Rutai Gergely, a SodaStreammagyarországi szakértője. - Ma már bármilyen szénsavas ital könnyen elkészíthető otthon is, a gyerekek pedig különösen élvezik, ha bevonjuk őket a készítés folyamatába. Így még inkább biztosak lehetünk benne, hogy mellőzni fogják a bolti változatot. Természetesen nem az a cél, hogy a gyerek minden nap szénsavas üdítőt fogyasszon, de érdemes észben tartani, hogy van a boltinál egészségesebb változat."

Otthonról bárhova

Az otthoni szódagépek egyik legnagyobb előnye, hogy szabályozható a szénsav erőssége, így ha gyerekek számára készül az ital, nagyon enyhe szénsavas víz is előállítható. A boltokban kapható népszerű ízek mindegyike kikeverhető otthon a készülékekhez kapható szörpök segítségével, melyek között cukormentes és vitaminnal dúsított ízekből is válogathatunk. A legjobb és legegyszerűbb mégis, ha gyümölccsel ízesítjük a kicsik italát, ami nem csak egészséges, hanem az átlátszó kulacsban még a legkisebbek figyelmét is felkelti.

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás