2019.09.22. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Nick Vujicic ismét Magyarországra látogat

A kéz és láb nélkül született motivációs tréner az iskolai zaklatások és bántalmazások elleni küzdelemről mesél szeptember 21-én és 22-én.

Családi Lap
2016.09.01  11:44   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Csúfolás, lökdösés, kirekesztés, szóbeli megalázás mások előtt, verés, lejárató videó megosztása - csak néhány az iskolai bántalmazások eszköztárából és gyakori esetei közül. Egy nemrégiben készült felmérés szerint az 5-8. osztályos diákok legalább kétharmadát bántalmazták már virtuálisan, verbálisan vagy fizikai módon az iskolában. Az ilyen és ehhez hasonló zaklatások elleni küzdelem, az együttműködési készség javítása, az elfogadó és befogadó szemlélet kialakítása a fő missziója Nick Vujicic magyarországi látogatásának. A kéz és láb nélkül született világhírű motivációs tréner és prédikátor a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására érkezik ismét Magyarországra és tart előadásokat 2016. szeptember 21-22-én.
Az iskolai zaklatások és bántalmazások elleni küzdelem a célja annak a kampánynak, amit Nick Vujicic indított el ez évben Amerikában. A Stand strong!, azaz Maradj erős! címmel futó különleges kampányturné hazánkba is elér, így 2016. szeptember 22-én a magyarországi középiskolák számára tart előadást a nemzetközi szinten is elismert prédikátor.

Élő, online közvetítés a magyarországi iskolák számára

„Magyarország valamennyi középiskolájába szeretnénk eljuttatni Nick Vujicic üzenetét - jelentette be Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője a mai napon tartott sajtótájékoztatón a Nem Adom Fel Cafe & Barban. - Együttműködő partnerünk, a Ustream Hungary Kft. segítségével nem csak azoknak az iskoláknak, diákoknak és tanáraiknak lesz lehetőségük meghallgatni Nick Vujicic üzenetét, akik el tudnak jönni szeptember 22-én a Tüskecsarnokba, hanem minden iskola regisztrálhat és ingyenesen bekapcsolódhat élő, online közvetítésünkbe. Úgy véljük, hogy mindaz az üzenet, amit Nick közvetíteni tud e csoport felé, jelentősen hozzá tud járulni ahhoz, hogy minden diák, tanár, szülő, nevelő végiggondolja, hogy mit tud tenni a bántalmazások csökkentéséért, hogyan tud egyénként felelősséget vállalni tetteiért, és miként tud elfogadóbb és együttműködőbb lenni embertársaival iskolán belül és kívül egyaránt" - tette hozzá a szóvivő. Az alapítvány várja mindazon középiskolák jelentkezését, akik bármilyen módon szeretnének résztvevőként bekapcsolódni a programba.


„Nekem is, sőt mindegyikünknek szüksége van bátorításra, viszont ehhez az kell, hogy motiváljuk egymást, mindennek ez az alapja - mondta el Nick Vujicic online sajtótájékoztatóján. - Most egy olyan kampányt indítottunk útjára, melyben azoknak a fiataloknak szeretnénk bátorítást adni, utat mutatni, akik már az iskolában, közösségükben valamilyen formában átélték a kirekesztettség vagy megalázottság érzését, amin már én is keresztülmentem. Szeretném megmutatni számukra, hogyan lehet ebből a helyzetből felállni, hogy lehet a nehézségeket lehetőséggé alakítani. Maradj erős! Ez az üzenetem. Amikor megkísért annak a lehetősége, hogy feladd az álmaidat, küzdj még egy napig, még egy hétig, még egy hónapig és még egy évig! Elámulsz majd, mi történik, ha csak azért sem dobod be a törülközőt."

Egy tavaly végzett kutatás szerint tíz diákból egyet hetente többször is bántalmaznak kortársai vagy tanárai, ezért nagyon fontos a megelőzés, a témával való hatékony foglalkozás, melynek egyik fontos mozgatórugója a beszélgetés, a kommunikáció, az együttműködés tanítása a gyerekeknek. Dr. Vajna Virág mediátor szerint a legnagyobb nehézséget az okozza, hogy a gyerekek sokszor évekig nem beszélnek az őket ért bántalmazásról, sok esetben nincs a közelükben olyan felnőtt, szülő vagy tanár, akinek biztonsággal mesélhetnének az őket ért traumákról. Az elszenvedő gyermekeknek csak nagyon kis százaléka kap pszichológusi segítséget. „Ebben a környezetben felértékelődik minden olyan folyamat, ami segíti a nyílt, őszinte kommunikációt a gyerekekkel, s amely biztosítja azt a lehetőséget, hogy erős önértékeléssel, támogató, motiváló felnőttek között nőjjenek fel" - tette hozzá a szakértő.


Az önelfogadás fontosságára és önmagunk szeretetére hívja fel a figyelmet Németh László Gábor, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola igazgatója. „Az önelfogadás kérdése az egyik legégetőbb probléma a fiataljaink körében. Hamis és elérhetetlen, gyakran teljesen üres értékek iránt vágyódnak, pedig mindenkinek megismételhetetlen, mások által betölthetetlen feladata van itt a földön. Ebből az értékzavarból fakadnak a napjainkra meglehetősen jellemző étkezési zavarok, öngyilkossági kísérletek, valamint a társak fizikai, lelki bántalmazásai is. Én hiszem azt, hogy az Isten „nem gyárt selejtet". Fiataljainknak meg kell tanulniuk szeretni önmagukat, mert csak így lesznek képesek másokat szeretni" - emelte ki az igazgató.


Három előadás Budapesten

Nick Vujicic 2016. szeptember 21-22-én tartózkodik Magyarországon, s ez idő alatt a diákok számára nyitott előadás mellett további két délutáni előadást tart a magyar közönségnek.

A program megvalósulását a Szeretet a Válasz Egyesület és az Ez az a Nap! Szervezőiroda is segíti. A Szeretet a Válasz Egyesület közel 10 éve támogat hátrányos helyzetben élő gyerekeket és családokat. Egyik legfontosabb céljuk az esélyegyenlőség megteremtése, így nagy öröm számukra, hogy Nick Vujicic második magyarországi látogatása során, ismét együtt képviselhetik vele a szeretet megtartó erejét és az egymás iránti tisztelet, elfogadás fontosságát.

Az Ez az a nap! rendezvények több mint másfél évtizede a hit, a remény és a szeretet nevében kerülnek megrendezésre. „Amit adni tudunk, soha nem más, mint az evangélium tiszta üzenete, mely Nick Vujicic előadásaiban és egész lényében hatványozódik. Kevés embert láttam, aki hitelesebben képviselte volna az örömhírt, mint ő" - mondta el László Viktor az Ez az a Nap! Szervezőiroda vezetője.

Nick Vujicic előadásaira a jegyértékesítés már megkezdődött, melynek bevételét teljes egészében a Nem Adom Fel Alapítvány által működtetett, sérült emberek integrációját támogató programokra fordítják. Jegyek vásárolhatók online a www.nemadomfel.hu/nickvujicic oldalon, illetve személyesen munkanapokon 14-19 óra között a Nem Adom Fel Café é& Bar-ban (VIII. kerület, Baross u. 86. - bejárat a Magdolna és a Szűz utca sarkánál).

Fotók: Facebook/Nick Vujicic

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás