2020.05.29. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


A rákgyilkos gyökér: a gyömbér

Új kutatás vizsgálta a gyömbér rákölő hatását, és elképesztő eredményekre jutott.

Nagy Niki
2016.05.17  09:49   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Ez a gyökér lehet az első természetes rákgyógyír a világon, ha sikerül hatékony szert fejleszteni belőle.
Friss statisztikák szerint a rák évente nagyjából 7,6 millió ember haláláért felelős. Mondhatni, hogy korunk népbetegsége, mégsem tudunk igazán hatékony gyógyírt találni rá. A gyógyszeres kezelések és a kemoterápia elenyésző százalékban segítenek, és kellemetlen, sokszor fájdalmas mellékhatásokkal járnak. A kutatók ezért egyre inkább a természetesebb módszerek felé fordulnak - egy indiai kutatás például a gyömbér rákölő tulajdonságát vizsgálta, és döbbenetes eredményekre jutott.


A gyömbér összetevője a titok

Az indiai - egyébként kizárólag nőkből álló - kutatógárda a gyömbér egyik alkotóelemét, a 6-shogaolt vizsgálták, amely egy szárított gyömbérben található gingerol-származék. Korábban is megfigyelték, hogy ez a vegyület hatékony lehet a rák ellen, de most külön csak a mellrákkal kapcsolatos hatásaira figyeltek - pontosabban arra, hogy van-e valami hatása a mellrákveszélyes őssejtekre, amelyek nagy hatással vannak a betegség kialakulására.

A kutatás

A kutatás során laborban előállított őssejtekbe fecskendezték be a 6-shogaolt, ellenőrzésképpen pedig egy másik csoport őssejtbe kurkumin-származékot (a kurkuma egy vegyületét), a harmadikba pedig taxolt (egy általános, mellrák esetében előírt kemoterápia során használt gyógyszert) oltottak. A három használt vegyület közül messze a shogaol került ki győztesen, ez volt a leghatékonyabb a rákos sejtek szaporodásának megakadályozásában, sőt, a beteg sejtek egy részét még el is pusztította. Így nem csak a megelőzésben, de a gyógyításban is sikeres lehet.

A teljes cikket ITT olvashatják el.

Kapcsolódó cikkek:
A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás