2019.08.18. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Hírességek ligete a gödöllői Petőfi Sándor ökoiskolában

Gyerekek fogják gondozni az Oxyfákat.

Családi Lap
2016.05.12  10:30   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Az elmúlt napokban elindult a Carbon Solutions Kft. egyik programja, a Hírességek ligete, amely a gyerekek és ismert emberek közreműködésével elsőként a gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskolában valósult meg.
A Hírességek ligete megnevezés egy mini Oxyfa-ültetvényt takar, amelyet oktatási intézményekben hozunk létre. A gödöllői Oxyfa-ültetéshez olyan közismert személyek csatlakoztak, mint Pécsi Ildikó és férje, Szűcs Lajos, Mucsi Zoltán és Magyar Attila színművészek, a világhírű Rippel Brothers valamint dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere.

Az Oxyfa-ültetés kapcsán Kamrás Ria, a Carbon Solutions Kft. stratégiai igazgatója említette, hogy a pályáját pedagógusként kezdte, így külön öröm, hogy egy faültetés erejéig visszatérhetett az iskola falai közé. „Az Oxyfa-ültetés és gondozás egy olyan élményt jelent a gyerekeknek és egy olyanfajta tudatos odafigyelést a növényekre, amit nem lehet tankönyvekből megtanulni, sőt még internetről sem!" - mondta beszédében.

A kezdeményezés révén nemcsak környezetünket tesszük tisztábbá, de a gyerekek környezetvédelmi szemléletformálásában is aktív szerepet vállalunk. Az elültetett Oxyfákat már a kezdetektől a gyerekek gondozzák, és velük együtt növekednek törődésüknek köszönhetően. A saját szemükkel láthatják az Oxyfák fejlődését, rendkívüli tulajdonságait, hatalmas árnyékát, ami különleges élményt ad a kicsiknek.

Óvjuk közösen környezetünket, tegyünk együtt elhasználódott Földünkért!

Mi az Oxyfa?

Egy olyan különleges tulajdonságokkal rendelkező lombhullató fafajta, melynek egyik egyedisége, hogy már a 6. évben elérheti a 16 méteres magasságot és a 35 cm-es törzsátmérőt. Környezetvédelmi szempontból kimagasló értékekkel bír, ugyanis gyors növekedéséhez rengeteg szén-dioxid szükséges, ezáltal fejlődés közben ugyanannyi idő alatt tízszer több szén-dioxidot köt meg, mint az őshonos fák. Rendkívül jól alkalmazkodik a különböző éghajlati- és talajviszonyokhoz, óriási levelei pedig elérhetik a 45 cm-es átmérőt, ezáltal kellemes árnyékot nyújtanak a nyári kánikulában.


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás