2019.12.14. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Vastag Csaba festőművésznek állt

Gozsdu Montmartre: képzőművészet az utcán, ahol bárki elkészítheti saját festményét.

Családi Lap
2016.04.20  13:55   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Április közepétől egészen szeptember végéig, minden csütörtökön 10:00 és 18:00 óra között a Gozsdu Udvarba költözik a "Montmartre". Az egyedülálló programsorozat az élő alkotás örömén keresztül, a Montmartre-i hangulatot megidézve elhozza Budapest szívébe a művészetek világát, ahol profik és kezdők egyaránt jól megférnek egymással. A Gozsdu Udvar látogatóinak is lehetőségük lesz alkotásokat készíteni. A Gozsdu Montmartre első napján Vastag Csaba énekes is festett.
A programsorozat nem titkolt célja, hogy közelebb hozza az utca emberét a művészetekhez. A Gozsdu Montmartre az izgalmas programon túl bemutatkozási és kiállítási lehetőséget is nyújt a hazai művészeknek. Az udvar látogatói is kipróbálhatják kreativitásukat: a Ferdinánd Galéria segítségével maguk is készíthetnek alkotásokat.

"Nagyon szeretem a festészetet - mondta Vastag Csaba énekes. - Bár már általános iskolában is érdekelt, és indultam rajzversenyen is, mostanra inkább az absztrakt irányok felé fordultam. A művészet, az művészet. Mindegy, hogy verbális, vagy nem. Mindegy az eszköz, nem számít a kommunikációs forma. Lényeg az üzenet és a tartalom. Az átjárhatóság pedig teljesen szabad. Ugyanúgy le lehet festeni egy zeneművet, mint ahogy dalt lehet írni egy szoborról, vagy egy festményről."


Herczeg Laura, a Gozsdu Udvar marketing menedzsere elmondta: „A Gozsdu Udvar számára fontos, hogy látogatóinak a gasztronómiai élmények mellett kulturális élményekben is részük legyen, ezért folyamatosan kínálunk egyedi programokat, például salsa estet, sakk napokat és art marketet."


A Gozsdu régiség vására, az Antik Market minden szombaton várja az érdeklődőket, míg a Gouba (Gozsdu bazár) minden vasárnap kínál dizájn, kézműves és művészeti vásárt az idelátogatóknak.

A programok ingyenesen látogathatók.


Kapcsolódó cikkek:
A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás