2019.06.17. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Gyerünk ki a szabadba!

Végre itt az igazi tavasz, vegyük elő a piknikkosarat, és falatozzunk kint a kertben, a mezőn vagy az erdőben. Receptek piknikezéshez!

Csigó Zita, a www.pasztellbarokk.hu szerzője
2016.04.15  09:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Felejtsük el az unalmas sonkás-sajtos szendvicset, a kekszet és a ropit, helyettük pakoljunk inkább valami különlegeset az elemózsiás táskába. Három finom és egészséges piknikfogást ajánlunk most önöknek a tavaszi feltöltődéshez.

Borsókrémes szendvics

Hozzávalók (4 személyre):

40 dkg zöldborsó

2 evőkanál vaj
fél biocitrom lereszelt héja
10-12 db zsenge mentalevél

A tálaláshoz:

1 csokor retek
10 dkg sonka
kenyérszeletek

A zöldborsót bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és teljesen kihűtjük. A kihűlt borsót összekeverjük a puha vajjal, a citromhéjjal és a felaprított mentalevelekkel. Késes aprítóban vagy botmixerrel krémesre törjük, amennyiben szükséges, még utánasózzuk.
A krémet a karikázott retekkel és a sonkaszeletekkel tetszőleges kenyerekbe töltjük. Uborkás-lime-os limonádéval kínálhatjuk.



Pestós gnocchisaláta

Hozzávalók (4 személyre):

A gnocchihoz:

50 dkg burgonya
2 db tojás

10 dkg liszt + amennyit felvesz

A pestóhoz:

két csokor bazsalikomlevél
8 dkg sós, pörkölt, darált mogyoró
8 dkg reszelt parmezán sajt
olívaolaj

Az összeállításhoz:

30 dkg koktélparadicsom
1 nagy csokor újhagyma
1 zacskó tetszőleges salátakeverék
bazsalikomlevelek

A burgonyát héjában megfőzzük, langyosan meghámozzuk, krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, egy kevés sót és a 10 dkg lisztet. Ezt követően fokozatosan még annyi lisztet adagolunk hozzá, hogy formázható, de kissé ragacsos tésztát kapjunk. (A felvett liszt mennyisége függ a tojások méretétől és a krumpli fajtájától. Túllisztezni nem érdemes a tésztát, különben a végeredmény kemény, rágós hatású lesz.)
A tésztát lisztezett felületen vékony rudakká sodorjuk, és késsel 2 cm-es darabokra vágjuk. Lobogó, sós vízben kifőzzük a gnocchikat, miután felszínre jöttek, várunk még 2-3 percet, majd szűrőkanállal kiszedjük a vízből mindet.
A pestóhoz a bazsalikomleveleket, a mogyorót és a parmezánt mozsárban vagy aprítóban összedolgozzuk, majd annyi olívaolajat csorgatunk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk.
A kifőtt gnocchikat összekeverjük a pestóval, a cikkezett koktélparadicsomokkal, a felkarikázott újhagymával és a salátával. Bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.


Epres blondie

Hozzávalók (4 személyre):

20+10 dkg fehér csokoládé
20 dkg vaj
3 db tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg liszt
1 kávéskanál olaj

A tálaláshoz:

20 dkg eper
néhány citromfűlevél
kevés citromlé

Vízgőz felett összeolvasztjuk a 20 dkg fehér csokit a vajjal. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a langyosra hűlt csokis vajat, és beleszitáljuk a lisztet. Alaposan összekeverjük, majd egy közepes méretű, sütőpapírral borított tepsibe öntjük a masszát.
170 fokos sütőben kb. 25 percet sütjük, akkor van kész, ha a külső része ropogós, de belül még enyhén krémes a tészta.
A kihűlt süteményt tetszőleges formára felszeleteljük. A maradék csokit az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és a szeletekre csorgatjuk.
A megmosott epret felkockázzuk, összekeverjük az aprított citromfűvel és a citromlével. Tálaláskor a blondie-szeletek tetejére halmozzuk.


Kapcsolódó cikkek:




A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás