2019.08.25. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


40 éves rum Guatemalából

A prémium rum nemzetközi márkanagykövete, a guatemalai Rebecca Quiñonez Budapestre látogatott, hogy itt is megismertesse a Zacapa titkát.

Családi Lap
2016.03.17  15:16   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Ebben az évben ünneplik Guatemalában a 40. évfordulóját annak, hogy a helyiek először kortyolhattak bele egy azóta világhírű párlatkülönlegességbe, a Zacapa rumba.
Rebecca Quiñonez 12 éve képviseli a Ron Zacapa-t, a világ egyik legautentikusabb luxus rövidital márkáját. Jelenleg Miamiban él, de folyamatosan utazik, hogy az emberek minél többet megtudhassanak a rum és Zacapa értékeiről és bebizonyítsa, hogy ez a legfinomabb érlelt rum a világon. Eddig már a világ számos pontján osztotta meg tapasztalatait rumszakértőként és megannyi privát kóstolót tartott életében, többek között olyan sztároknak is, mint Adrien Brody vagy Olivia Wild.


Ezúttal Magyarországon mutatta be Rebecca a szakmai közönségnek a Zacapa titkait. A Zacapa Centenario 23 rum Guatemala déli partvidékén, a legtermékenyebb vulkanikus talajon termelt kiemelkedő minőségű cukornádból készített rumkülönlegesség. A hazánkban kapható, ismert rumokkal ellentétben a Zacapa nem melaszból, hanem a frissen betakarított cukornádból, pontosabban az elsőként préselt „szűz cukornád-mézből" készül, ezáltal is biztosítva az egyedi íz-gazdagságot.
A figyelmes lepárlást követően a tételeket 2300 méteres tengerszint feletti magasságra szállítják és érlelik. A hűvös, párás hegyi környezetben már alacsony az elpárolgási veszteség, így több értékes rum marad a hordókban. A hosszú ideig tartó, kiegyensúlyozott körülmények közepette a Zacapa Rum kiemelkedően gazdag aromákkal, komplex ízvilággal és tökéletes színnel gazdagodik.


A luxus rum íz-harmóniájához aktívan hozzájárul a művészi tökéletességre fejlesztett tradicionális spanyol „Solera" érlelési rendszer, amelyben négy különféle hordótípust alkalmaznak. Vaníliás, erőteljes Bourbon-, gyümölcsös, íz-gazdag sherrys, finom Pedro Ximenez boros-, valamint a francia vörösboros hordók biztosítják a kiemelkedő párlat tökéletességét, amelyben a fűszeres, fás, aszalt gyümölcsös, vagy éppen gazdag, mézes jegyek dominálnak. A Zacapa rum harmonikus tökéletességének köszönhetően már öt alkalommal nyerte meg a legrangosabb nemzetközi párlat versenyt és emiatt egyedüliként bekerült a „Hall of Fame" örökös bajnok kategóriába.


Rebecca hazai vendégeinek alkalma nyílt a Zacapa XO rum kóstolására is, amelyet ugyanúgy szűz cukornádmézből készítenek, és a vulkánok tetején érlelik, de itt a Solera rendszerben 6-25 éves rumokat érlelnek és házasítanak össze. Továbbá a 23 éves Centenario-tól abban is különbözik, hogy itt az utolsó hordó az érlelési folyamatban a francia ex-konyakos tölgyfahordó.

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás