2019.08.18. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Erősíti a szerelmet a közös főzés

Valentin-napon ne egy éttermbe üljünk be kedvesünkkel, inkább süssünk-főzzünk kettesben otthon, a konyhában.

Családi Lap
2016.02.04  20:37   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Az IKEA legújabb tanulmánya a közös főzés pozitív mentális hatásainak bemutatása mellett arról számol be, hogy a párkapcsolatok megerősítésére, a kedvesünkkel való összecsiszolódásra is kitűnő alkalom a közös konyhai tevékenység. A bevett Valentin-napi éttermi vacsora izgalmas, intim alternatívája lehet a közös főzés, mint ajándék.
Az IKEA „Otthoni élet" kutatássorozatának második részében a konyha áll a fókuszban: azt vizsgáltuk, mi jellemzi az emberek viselkedését a konyhában, hogyan hat rájuk a főzés, hogyan és kivel esznek általában. A kutatás alapját nyolc városban, nyolc különböző országban felmért adatok szolgáltatták.


A kutatás eredményei alapján kijelenthetjük, hogy a közös étkezések egyre ritkábbak a különböző kultúrájú városokban, a közös főzésekről nem is beszélve. Ennek ellenére a felmérés arról is beszámol, hogy minden harmadik ember szeretne többször valakivel együtt enni.

A közös főzés során közelebb kerülhetünk a párunkhoz, jobban megérthetjük a gondolkodásmódját, a közös sikerélmény pedig növeli az önbizalmunkat és a kapcsolatunk stabilitását. Az amerikai UCLA egyetem felmérése szerint a közös főzés által bensőséges élménnyé válik a napi rutin, ráadásul hosszú távon mélyebb, produktívabb beszélgetéseket eredményez a részt vevő párok között.

Valentin-napra egyedi élmény, ajándék lehet a közös főzés, néhány kiegészítővel pedig könnyedén meghitt, romantikus helyszínné alakíthatjuk a konyhánkat.

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás