2019.06.26. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Libanoni ínyencségek

Készítsen mouhalabieh-et, vagyis libanoni tejpudingot!

Családi Lap
2016.01.07  14:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace-ban nyílt meg a levantei konyha színe-javát felvonultató autentikus libanoni étterem, a Baalbek. A keleti ízek szerelmeseinek legújabb törzshelyén a tradicionális receptek és a hangulatos enteriőr mellett az étterem főszakácsa a garancia arra, hogy olyan kulináris élményben legyen itt részük, mintha egy közel-keleti utazáson vennének részt. Ebbe az élménybe pillanthatunk bele most mi is néhány recept erejéig.
Hozzávalók:


6 ek. kukoricakeményítő
6 ek. cukor
2 ek. zsíros tejszín
1 l tej
1 tk. vaníliakivonat
negyed tasak vaníliás pudingpor
1 ek. rózsavíz
2 tojássárgája

Elkészítése:

1. Egy közepes méretű edényben keverjünk össze minden hozzávalót, majd közepes lángon lassan kavargatva hevítsük addig, amíg besűrűsödik.
2. Tálaláskor szedjük kisebb edényekbe, majd díszítsük friss pisztáciával és mandulával. Fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe, és kész is a hideg finomság!

A Családi Lap januári számából pedig azt is megtudhatja, hogyan készítse el a rizzsel és hússal töltött szőlőlevelet (Warak Enab) és a korianderrel és gránátlalmával tálalt csirkemájat.

cimkék:
étel, libanon, recept, puding




A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás