2019.09.22. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Mit tehetünk a stresszes és hizlaló menedzserszokások ellen?

Vessen véget egészségtelen életmódjának

Családi Lap
2015.12.17  14:13   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Szoros határidők, hatalmas felelősség, magas elvárások és kevés alvás: ha éveken keresztül ez a rutinod, még ma kezdj el változtatni! A rendszertelen életmód és étkezés ugyanis előbb-utóbb munkánk és egészségünk hátrányára is válhat! Január elseje pedig különösen jó időpont lehet egy új és sikeres életmód elkezdésére.
Mindannyiunk életében vannak olyan napok, sőt, hetek, amikor a rengeteg munka miatt még arra sincs időnk, hogy napi háromszor, nemhogy ötször étkezzünk. Bekapunk gyorsan egy szendvicset vagy péksüteményt, aztán rohanunk tovább, este pedig kifosztjuk a hűtőt. A rendszertelen étkezésnek azonban hosszútávon komoly negatív hatásai is lehetnek. Jó ha tudod, a "menedzserbetegségek" nemcsak a túlterhelt felsővezetőknél fordulnak elő, hanem a szellemi munkát végzők és rendszertelen életmódot folytatóknál is.

Nassolás és alkalomszerű étkezés. Ugye ismerős?

A leggyakoribb káros szokások közül az egyik az, hogy nem azért eszünk, mert éhesek vagyunk, hanem azért, hogy levezessük, oldjuk a feszültséget és egy kis örömet okozzunk magunknak. A számítógép melletti nassolás közben észrevétlenül, pillanatok alatt sok-sok kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, és mivel nem mozgunk eleget, a pluszkilók lassan, de biztosan megjelennek. Ha végre van időnk enni egy stresszes nap végén, akkor a késői vacsora általában kiadós, és nem számoljuk a kalóriákat. Egy elhúzódó üzleti vacsora, pár korsó sör a nap végén, a hűtő kifosztása egy éjszakába nyúló munkanap után - az elhízás előszobája.Tudatosítsuk, mit és mikor eszünk!

Akár össze is írhatjuk a nap végén, hogy mikor és mennyit ettünk - nem lesz kellemes elfoglaltság, de megéri! Az új étrend összeállításához nyugodtan kérjük egy dietetikus segítségét. Ha megvan, legyünk erősek, és tartsuk magunkat hozzá! Ha lehet, ne hagyjuk ki a főétkezéseket - így nem fog ránk törni délután a farkaséhség. Csak akkor együnk, ha tényleg éhesek vagyunk!

Munka, határidők, túlterheltség? Fontos, hogy jól osszuk be az időnket!

Vizsgáljuk felül az időbeosztásunkat is, ha kell! Lehet, hogy hatékonyabban, rövidebb idő is alatt el tudjuk végezni ugyanazt a munkát, és nyerhetünk magunknak egy-két órát. A nassolás helyett próbáljunk ki más stressz csökkentő módszereket, mint például a torna-, vagy relaxációs gyakorlatok, rövid meditáció. Természetes, hogy a hosszú munkanapok végén már egyáltalán nincs erőnk ahhoz, hogy megerőltető testmozgást végezzünk. Az étkezés mellett ez a legfontosabb, de nem kell feltétlenül cross-fit edzéseken teljesíteni, vagy 10 km-t lefutni egy 10 órás munkanap után - egy kíméletesebb jógaóra is átmozgatja az izmokat, segít lelazulni és feltölt energiával. Ha elszántuk magunkat az életmódváltásra, felejtsük el a kifogásokat, és kezdjük el ma a változtatást!


Manager Activ - Lendületbe hoz!

Az egészség megőrzésében, az aktív és teljes élet megvalósításában az egészséges táplálkozás sokat segíthet. Ennek egy része fedezhető a Manager Activ csomagban található gyümölcs és zöldséglevekkel. A karton összeállításánál különös figyelmet szenteltünk a stresszes, rohanó életmód miatt a szív és érrendszer védelmét, az immunrendszert támogatását szolgáló vitaminoknak, ásványi anyagoknak, fitonutrienseknek (biológiailag aktív növényi anyag).
Így fogyaszd: Igyál naponta reggeli előtt 2 dl-t a „Manager Activ" csomagban található léből, hogy energikusan és jól induljon a napod! A menedzser csomag az alábbi italokból áll: bio Zöldbúzafű- koktél, Vitesse a szív egészségéért, Multi-Fit, Vitesse az immunrendszer támogatásáért, Bio Céklalé! Törődj többet az egészségeddel, hogy jobban bírd a „manager-élet" kihívásait! A vitaminokban gazdag levek fogyasztása nemcsak a menedzsereknek ajánlott, hanem mindenkinek, aki a tudatos táplálkozás híve és stresszes az élete!


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás