2019.09.22. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


10 kihagyhatatlan téli úti cél Stájerországban

Termélfürdő, hósánc és panorámaétterem is van az ajánlatok között.

Családi Lap
2015.12.11  14:58   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A tavalyi téli szezonban 75 ezer magyar utazó választotta közelségének, kiváló sípályáinak, a változatos programlehetőségeknek és a megfizethető áraknak köszönhetően Stájerországot. A stájer régiók ajánlataiban a gyerekes családok, az extrém sportok kedvelői, a fiatalok és a pihenni vágyók egyaránt megtalálják a legideálisabb helyszín- és program lehetőségeket.

1. Schladming-Dachstein

Gyönyörű táj, világbajnokságoknak helyszínt adó sípályák, változatos programok és gazdag gasztronómiai kínálat várja a családosokat és a fiatalokat egyaránt.


2. Graz

Stájerország fővárosa, Ausztria második legnépesebb városa a sokszínűségéről híres Graz. Óvárosa a Világörökség része, ahol román, gótikus, reneszánsz, barokk és szecessziós stílusú épületekben gyönyörködhetünk.


3. Skywalk Dachstein

A Dachstein-gleccser legfőbb nevezetessége a 2700 méter magasságban lévő üveg padlójú kilátó és a sziklákra épített függőhíd, amelyről lélegzetelállító kilátás nyílik a környező hegyekre.


4. Mariazell

Közép-Európa egyik legjelentősebb Mária-kegyhelye a keleti Alpok lábánál fekvő település. A város jelképe a főtéren található gótikus-barokk bazilika, melynek alapjait Nagy Lajos magyar király tette le. Környékén kitűnő síterepek találhatóak, a táj ideális a téli túrázáshoz, valamint a karácsonyi időszakban a város főtere ad helyszínt az egyik legszebb magas-stájerországi adventi vásárnak.


5. Kreischberg

Az egyik legnépszerűbb magyar úti cél Kreischberg, ahol sítúra lehetőségek, extrém freestyle park és kiterjedt pályarendszer várja a sízőket, snowboardosokat.6. Stuhleck, W11 panorámaétterem

A stuhlecki síterepen található W11 panorámaétteremben a látogató megkóstolhatja Yves Weisang díjnyertes szakács főztjét, miközben a páratlan magas-stájerországi tájat csodálhatja.7. Bad Mittendorf

A kezdő és haladó sífutó Bad Mittendorfnál léphet be az Ausseerland-Salzkammergut régió több mint 200 kilométer hosszú sífutó pályahálózatába. Változatos, panorámás terepeivel a tartomány a sífutók paradicsoma.


8. Kulm sánc

A 63 évvel ezelőtt épített síugrósánc lenyűgöző méreteivel ma a világ legmodernebb ilyen jellegű sportlétesítményei közé tartozik, 2016. január 15. és 17. között itt kerül megrendezésre a 2016-os sírepülő világbajnokság.

9. Bad Radkersburg-i termálfürdő

Stájerország legdélebbi csücskében található a Bad Radkersburg-i termálforrás. A termálvíz évezredeken át elzártan, 2 kilométeres mélységben rendkívüli ásványianyag-tartalomra tett szert, egyedülálló összetételével Ausztria egyik ásványokban leggazdagabb gyógyforrása.


10. Planneralm

Stájerország legmagasabban fekvő sífalva. A 2000 méteres csúcsokkal körülölelt, 1600 méteren fekvő kis település nyugodt légkörével és gyerekbarát pályáival főként családosok számára ajánlott, de Funparkjának köszönhetően snowboardos körökben is népszerű.


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás