2019.12.14. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Ajándék lavina, hancúr áradat és torta kétpofira

Boldog születésnapot, Zsófika!

Csizmadia Beáta bien.hu alapító lapigazgató
2015.12.08  15:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Mintha tegnap hoztuk volna haza a szülészetről, piciny testével a babahordozóba ernyedve, pihe-puha álmok között! Olyan rövid ideig volt pici baba, elrepültek a hónapok, és immár huncut kisgyerekké cseperedett... Mennyi mindent elértünk együtt, milyen ügyesen alkalmazkodott a családhoz és persze mi is hozzá!
Sor került hát a mindent elsöprő első nagy szülinapi bulira, nagyikkal és nagypapákkal, nagynénivel és keresztanyuval. Ilyen sok játszótársa egyszerre még soha nem volt Zsófikánknak: volt négy keréken száguldozás, kergetőzés, bújócska, csiklandós játék, majd-megeszlek-harapdálás és persze játék az öt tonna ajándékkal.


Meg szerettük volna tanítani az ajándékok kicsomagolására, de nem értette a lényeget, bezzeg most esze ágában sem volt papírt tépkedni. Annyira jutottunk, hogy az egyik ajándékról spontán letépte a díszvirágot és azzal kezdett játszani - mit neki sokezres drága ajándék, amikor egy 50 forintos szalag is el tudja varázsolni! Aztán mi, nagyok, sorra feltépkedtük az ajándékokat és ő pedig soha nem látott lelkesedéssel trappolt előttük, hogy végre megkaparinthassa és kezelésbe vehesse őket. Azonnal felfedezte a nyomható gombokat, megkóstolta az új érdekes felületeket, sorra ölelgette a puhaságokat.


Habár mindennek nagyon örülünk, köszönjük is nagyon szépen, de ha ebben az iramban haladunk, komolyan nem tudom hová fogok pakolni ennyi játékot és ruhát, miután kislányunk kinőtte őket (mert hát tartogatni csak kell egy esetleges kistesónak). A mi gyerekkorunkban századennyi játkunk sem volt, fejlesztő játékok nélkül is szépen fejlődtünk - lehet, hogy nem csillagot dugdostunk csillag lyukba, hanem fakanalat bögrébe, mégsincs gond az arány- és formaérzékünkkel. De hát haladni kell a korral, ez ma már egy ingergazdagabb társadalom, amiben a játékok zenélnek, beszélnek, villognak és van rajtuk minimum három gomb.

A cikk folytatását ITT olvashatják.

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás