2019.09.22. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Adventi vásárok, sípályák, ínyenc falatok

A Budapesttől csak három órányi autózásra fekvő Felső-Stájerország igazi téli paradicsom.

Családi Lap
2015.11.22  17:12   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Hamarosan valóban beköszönt a tél, így itt az ideje, hogy megtervezzük téli szabadságunkat. Ehhez remek lehetőségeket kínál Felső-Stájerország, ahol számos helyen hódolhatunk a téli aktív pihenésnek és sportolásnak.
Felső-Stájerországban 18 síterep - köztük Semmering-Stuhleck, Lammeralm, Brunnalm-Hohe Veitsch - várja a családokat, a kezdő és újrakezdő síelőket, a lazításra vágyókat. A síelés és a finom falatok azonban elválaszthatatlanok egymástól, a csúszások között kihagyhatatlan a hüttében töltött pihenőidő. A Stuhleck-i síterepen a W11 panorámaétterem kitüntetett szakácsa, Yves Weisang várja a megfáradt sportolókat, és mivel a jóból sosem elég, ajánljuk, hogy térjen be Max-hoz ,a Schweigerhüttébe egy finom Hexenkesselre, vagy egytálételre. Végül kóstolja meg a Friedrichshüttében Josef buktáját, vagy császármorzsáját! Nem kell messzire mennie, hiszen mindhárom vendéglátóhely közvetlenül a sípályák mellett található. A nap megkoronázásaként ízlelje meg a WILDEN Wirten kiváló szakácsainak regionális finomságait, vagy egy jó Gösser mellett lazítson a Leoben-i Asia Spa-ban.


Niederalpl a családok és hódeszkások ideális síterepe, ahol az ódon és családias hangulatú Hansi Hütte disznósülttel és sörrel csalogatja a téli sportok szerelmeseit. Niederalpl-ból hazafelé Neuberg an der Mürz-ben az elismert szakács, Hubert Holzer helyi alapanyagokból készült ínyencségekkel várja.

A Brunnalm-Hohe Veitsch síterep a kezdőtől a haladó síelőig, mindenkinek határtalan szórakozást kínál. A 3 órás Max Flex síbérlet szünetek beiktatását is lehetővé teszi. A nap végén a Veitsch-i élményfürdőben pihenheti ki a síelés fáradalmait. Az „Élmények a sípályán és a fürdőben" („Pistengaudi & Wasserspaß") csomag egy kétnapos Brunnalm-Hohe Veitsch síterepre szóló síbérletet és wellness lehetőséget biztosít az egész családnak.


Az új Eisenerz-i Alpin Resort decembertől 75 kényelmes, modern, kiváló ár-érték arányú apartmannal és wellness lehetőségekkel várja vendégeit. Rengeteg program közül válogathatunk itt kedvünk szerint. Az Eisenerz-i Ramsau a sítúrák tökéletes kiindulópontja, de sífutásra és szánkózásra is lehetőséget kínál. A Leoben-i Asia Spa-ban kellemes kikapcsolódás vár minket, de a Leopoldsteinersee (tó) körül tett séta is felejthetetlen élményről gondoskodik.


Adventi készülődés


F
első-Stájerország bővelkedik adventi vásárokban, hiszen ötven vásár közül válogathatunk itt, egészen Mariazelltől Leobenig. A hagyományőrző adventi bányász rendezvények, a régi időket idéző Turnau-i vadász advent, vagy a Trofaiach-i Stockschloss-ban rendezett karácsonyi csoda mind páratlan hangulattal csalogatják a látogatókat.

Az első állomás november 21-22-én a Mariazell-i adventi vásár, amit a Hochschwab környéki, családias, majd a népviseletbe öltöztetett Etmißl-i és a Wildalpen-i hegyi advent követ.November 28-29-én a Turnau-i vadász adventen a Hochschwab környékéről származó vadételeket kóstolhat, valamint - többek közt - üvegfúvók és kovácsok mesterműveinek megszületését kísérheti figyelemmel.

December 5-6-én Eisenerz-ben a Barbara-ünneppel és az éjszakai felvonulással a bányász hagyományoké a főszerep.

A hónap második hétvégéjén (december 12-13-án) Leoben következik, ahol a Kisjézus is otthon érzi magát, majd a Trofaiach-i Stockschloss-ban megrendezett karácsonyi csoda a soros.


December 19-20-án a Kindberg-i adventi ének teremt meghitt hangulatot. A Brucktól Kapfenbergen át, egészen Mürzzuschlagig megrendezett, hangulatos karácsonyi vásárok még teljesebbé teszik az élményt.


Sport-, gasztronómiai és egyéb programok


Az alpesi síelésen túl az aktív pihenésre vágyókat öt tökéletesen kezelt, minőségi tanúsítvánnyal kitüntetett sífutópálya, hótalpas és téli túraútvonalak, szánkó- és jégkuglipályák várják. A felső-stájer városok - Leoben, Bruck an der Mur, Kapfenberg és Mürzzuschlag - gazdag kulturális ajánlata, szabadidős programjai, látnivalói és a vásárlási lehetőségek garantálják, hogy a pályáktól távol töltött napok sem telnek majd unalmasan.


Többre vágyik? Örömmel tájékoztatjuk további téli ajánlatainkról, legyen szó sífutásról, alpesi síelésről, vagy akár Felső-Stájerország hangulatos adventi vásárairól. Katalógusainkat (Felemelő élmények Felső-Stájerországban - 2015 legszebb adventi vásárai, Alpesi síelés Felső-Stájerországban, Frissítő téli programok, Sífutás Felső-Stájerországban) a www.hochsteiermark.at címen, vagy a +43 (0)3862 55020 telefonszámon rendelheti meg.


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás