2019.09.21. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Párperces reform édesség: Mennyei zabos-banános golyók

Egészséges és finom nassolnivaló.

Családi Lap
2015.10.15  17:18   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

"Fél óra múlva ott vagyunk a gyerekekkel..." - mikor kapsz egy ilyen üzenetet, gyorsan kell gondolkodnod. Mi lehet az a sütemény, amit össze tudok dobni ennyi idő alatt, nem kell sütni és elég édes a gyerekeknek, ráadásul hasonlítson is valamire, amit ismernek... Ja, és közben az én lelkem is nyugodt maradhasson, hogy egészséges édességet készítettem nekik!
Nos, erre az elég komplexnek tűnő kérdésre az én válaszom a "kókuszgolyó" volt. Persze a mostani receptnek túl sok köze nem lesz ahhoz, amit ilyen név alatt eddig ismertünk, de higgyétek el, nem is fog hiányozni.

Az alapösszetevőkön kívül a többivel mindenki szabadon garázdálkodhat, mehetnek bele aszalványok, fűszerek, étcsokoládé, narancshéj, olajos magvak, kinek mi az aktuális vágya tárgya. Nálam most az aszalványok és a dió volt a befutó, tekintve, hogy nem akartam túl extrém ízvilágot a gyerekek miatt.

Na, de lássunk is hozzá!

Hozzávalók:

  • egy érett banán
  • egy alma vagy körte
  • egy nagy bögre apró szemű zabpehely (3 dl-es bögre)
  • egy evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • cukorhelyettesítő ízlés szerint (én nem tettem bele, mert az aszalványok amúgy is elég édesek)
  • kókuszreszelék a hempergetéshez
Ez eddig az alaprecept. Ha ebből golyókat formázunk és kókuszreszelékbe hempergetjük, már az önmagában nagyon finom, teljes értékű és tökéletesen clean édességet kapunk. Persze nem kell megállni az alapoknál, ha valakinek ez túl snassz lenne.

És hogy miként bolondíthatjuk tovább az édességet meggyel, mazsolával, dióval, azt ITT tudhatják meg!

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás