2019.08.18. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Tejjel vagy tej nélkül?

Új őrület hódít: a zöld „kávé"

Családi Lap
2015.10.02  11:13   frissítve: 2015.10.02 11:17
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Feketén, cukorral, mézzel, tejszínnel vagy tejhabbal - sokan sokféleképpen fogyasztjuk, de mint kiderült nem csak a hagyományos kávéval frissítjük fel magunkat szívesen, hanem az újdonságokat is bátran kipróbáljuk, ha koffeinre vágyunk. Így lett a zöld színével hódító matcha latte a kávérajongók egyik új kedvence.
Napindítónak, baráti beszélgetések kísérőjének és egyszerű kényeztetésnek is tökéletes a kávé. Kiderült, hogy a legtöbben feketén vagy café latteként szeretjük elfogyasztani napi koffeinadagunkat, de egy-egy különlegességet is szívesen kipróbálunk. Ma már egyre több, minőségi italokat kínáló kávézó közül válogathatunk, ahol nem csak az alapanyagokra, de a kávé „outfit-jére" is adnak.

„A „speciality" jelző erősen behatárolja a lehetőségeinket, így például csak meghatározott termőterületről származó, 100 % arabica kávéval dolgozunk. Nem használunk fahéjat, kakaót és szirupokat, a díszítést is a lehető legtermészetesebb módon oldjuk meg, például különféle tejkiöntési technikákkal mintázunk" - magyarázta Dávid Bence, a Budapest Baristas egyik tulajdonosa. A szakember elmondta, a magyarok nyitottak az újdonságokra, de továbbra is az erős feketét és a lattét választják legszívesebben.Az egyre több embert érintő tejcukor-érzékenység miatt azonban nem élvezheti mindenki büntetlenül a tejeskávé nyújtotta örömöket. Nekik vagy speciális tejtermékeket kell választaniuk vagy ha ragaszodnak a hagyományos tej ízéhez, akkor például egy laktázos rágótablettával minden gond nélkül elfogyaszthatják kedvenc feketéjüket.

„A klasszikus kávéfajták - mint az espresso, cappuccino, latte macchiato, flat white - mellett nagyon népszerű a zöldtea por alapú matcha, amelyet cappuccinoként és latteként is készítünk. A látványra először kissé extrémnek tűnő ital karakteres zöldtea íze, magas antioxidáns tartalma és a kávénál is intenzívebb élénkítő hatása miatt, néhány hét alatt vendégeink egyik nagy kedvence lett" - árulta el Dávid Bence.

Amennyiben tünetei néhány napon belül a laktáz enzim fogyasztása mellett sem enyhülnek, keresse fel kezelőorvosát!

 


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás