2019.09.22. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Digitális könyvnyomtatás

Már elérhetőek a Canon 7. Digitális Könyvnyomtatási Pályázatának nyertes könyvei.

Családi Lap
2015.09.17  14:21   frissítve: 2015.09.17 14:41
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Már kézbe veheti a nagyközönség azokat a nyertes pályaműveket, melyeket a Canon és a Magyar Írószövetség a legjobbnak ítélt a 7. Digitális Könyvnyomtatási Pályázaton. Az ünnepélyes díjátadón a „Legszebb könyv" díja is gazdára talált.

 

A Canon immáron hetedik alkalommal állította a magyar irodalom szolgálatába a digitális könyvnyomtatásban rejlő lehetőségeket, ez az a nyomtatási forma ugyanis, ami lehetővé teszi, hogy az eddig ismeretlen, de tehetséges szerzők művei kis példányszámban is megjelenhessenek a könyvpiacon.Az idei könyvpályázaton a Canon 250-250 darab nyomtatását vállalta díjmentesen. „A kis példányszám garantálja, hogy a nyomatok nem maradnak a fiókban, nagy érdeklődés esetén viszont bármikor lehetőség van az utánnyomásra. Így amellett, hogy igazán minőségi nyomatok készülnek, a környezetvédelmi szempontok is prioritást élveznek." - mondta el Szalai István, a Canon Kereskedelmi Célú Nyomtatás üzletág-igazgatója.

A zsűri regényeket, novellákat, meseregényeket és ismeretterjesztő pályaműveket is bírált idén, melyek közül mától végül kilenc pályázó művét ismerheti meg az ország.

 

A tartalom mellett idén a szép, egyedi megjelenítést is szakértői csapat díjazta, melynek tagjai Pesti Sándor, a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület ügyvezető igazgatója, Münnich Dénes, a LUPE Magazin kiadóvezetője, és Kroó Győző, a Canon Hungária Kft. ügyvezető igazgatója voltak. Idén Békefi Dorka: 10.32 című könyvével az Álomgyár Kiadó nyerte el a Canon Digitális Könyvnyomtatási Pályázat 2015. évi „Legszebb Könyv" verseny I. helyezését.

 

A 7. Digitális Könyvnyomtatási Pályázat 9 kiadott pályázata:

Békefi Dorka: 10.32 - Álomgyár kiadó

Halász Margit: Kalandozó klasszikusok - Kortárs Kiadó

Köves József: Ki hallgat meg egy villamost? - K.u.K Kiadó

Légrádi Mihály: Endorfin - Iksz kiadó

Persovits József: Vándornyomdászok Magyarországon a 16. században - Optima Téka Kiadó

Révész Béla: Vonagló falvak - Múlt és Jövő Alapítvány

Sörös László: Bolygóutakon és csillagösvényeken... Non Stop Nyelviskola Kft.

Tóth Imre: A kert - Pannon Írok Társasága

Veress Tamás: Vargabetű - Illia & Co. Kiadó

 


Kapcsolódó cikkek:
A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás