2019.12.06. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Ajándékozzunk Bálint-napkor szexi fehérneműt?

Felmérés készült a párok ruhaajándékozási szokásairól

2015.02.13  10:27   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A magyar nők örömmel fogadják, ha ruhát kapnak ajándékba, mégis inkább ők lepik meg a partnerüket ruhaneműkkel, mintsem fordítva - derült ki a Stilago nemzetközi divatwebáruház legújabb kutatásából. A Bálint-napi meglepetések sztereotípiája is megdőlt: nem a szexi fehérnemű a legnépszerűbb ajándék
A Stilago kutatásában részt vevő hölgyeknek csupán a töredéke vélekedett úgy, hogy inkább saját maga szereti megvenni a ruháit, az elsöprő többség igenis örül annak, ha a partnere egy új ruhadarabbal kedveskedik neki. Arra azonban jobb, ha ügyelnek a férfiak, hogy a kiválasztott darab stílusa passzoljon a szívük hölgyéhez, ugyanis a nők 13 százalékát mélyen érinti, ha partnere nem találja el az ízlését. A felmérés szerint a stílust érintő bakit még a mérettel kapcsolatos mellényúlásnál is nehezebben viselik a hölgyek. „Ilyen esetekben ugyanis azt feltételezheti a nő, hogy a partnere nem ismeri őt eléggé. Mindenesetre a hölgyek összességében elégedettek lehetnek, hiszen 95 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy párja többnyire eltalálja a stílusát" - mondta a felmérésre reagálva Kovács Anikó, a Stilago magyarországi projektmenedzsere.

A férfiak biztosra mennek, a nők meglepetésre

A férfiak szeretnek biztosra menni, ezért leginkább párjukkal együtt választják ki az ajándékba szánt ruhát, csupán a megkérdezett nők egyharmada szokta azt meglepetésként kapni. Ezzel szemben a hölgyek közel kétharmada egyedül szokott ruhát vásárolni partnerének. „A nők sokkal magabiztosabbak, ha divatcikket vásárolnak a társuknak" - összegezte az adatokat Kovács Anikó. A legtöbben valamilyen felsőrészt - pólót, inget, blúzt vagy pulóvert - szánnak ajándékba, míg a népszerűségi lista legalján a blézer, a kosztüm, a zakó és az öltöny végzett a nőknél és férfiaknál egyaránt.

Bálint-nap: a cél, hogy az ajándék örömet okozzon


A Stilago felmérése szerint minden második magyar pár megtartja a szerelmesek ünnepét, ugyanakkor igyekeznek korlátok közé szorítani az ajándékra szánt összeget. „A Bálint-napot ünneplők 9 százaléka úgy tervezi, hogy nem fog pénzt költeni a meglepetésre, 27 százalék szeretné az erre szánt összeget 3000 forint alá szorítani, 29 százalék pedig 5000 forintnál húzza meg a határt" - mondta el Kovács Anikó. A hölgyek fele egyáltalán nem szokott ruhaneműt adni vagy kapni a szerelemesek ünnepén. Egy Bálint-napi sztereotípia is megdőlt: azok között ugyanis, akik szoktak ruhafélét ajándékozni, általában nem a szexi fehérnemű a befutó. A legtöbben olyan ruhadarabot választanak ajándékba, amelyről pontosan tudják, hogy azzal örömet okozhatnak a szerettüknek.

 


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás