2019.12.06. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


A karácsonyi kívánságlistákat még mindig a mobilkészülékek vezetik

Egy online kutatás szerint a válaszadók kétharmada a karácsonyi „forgatagban" szerzi be az ajándékokat.

Családi Lap
2014.12.10  14:59   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A karácsonyi készülődés során tízből csupán egy ember készül tudatosan, és vásárolja meg ajándékait már jóval az ünnepek előtt.
Átlagosan 7 embernek veszünk ajándékot
A többség még mindig a hagyományos, bolti vásárlás mellett dönt
Egy közösségi oldalon készített felmérés szerint Magyarországon az év legfontosabb ünnepe még mindig a hagyományok és a tradicionális értékek megőrzéséről szól: a karácsonyról szinte mindenkinek a család és a szeretet jut elsőként eszébe. Az ajándékozás a költségek és a stressz miatt csak a dobogó utolsó fokára kerül, így nem csoda, hogy az emberek kétharmada az utolsó pillanatban, a karácsonyi forgatagban szerzi be az ajándékokat. 

A karácsonyi készülődés önmagában is izgalmas időszak, de nem feltétlenül azért, mert sütünk-főzünk, hanem azért is mert ekkor sokkal több időt szentelünk szeretteinknek, próbáljuk kipuhatolni, kinek mi a szíve vágya, mivel lephetnénk meg. Azonban sokaknak nyűg, sőt költséges az ajándékok és egyéb kellékek beszerzése, amit az utolsó pillanatokig halogatnak. A  felmérés szerint a megkérdezettek ilyenkor egy szűk körnek, átlagosan 7 embernek vásárolnak, összesen 20-50 ezer forint közötti összértékben, ami jelentősen megterheli a családi kasszát. Minden harmadik ember azonban még ennél is kevesebbet, 20 ezer forint alatt költ az ajándékokra, és a kézzel készített ajándékok sem mentek még ki teljesen a divatból.

TOP 5 karácsonyi ajándék
1. Mobilkészülék (okostelefon, táblagép stb.)
2. Szórakoztató elektronika (TV, hangszóró stb.)
3. Ruha, táska
4. Háztartási készülék
5. Ékszer, óra, kiegészítő
A  felmérés arra is rámutat, hogy minden évben a legközelebbi hozzátartozónk, (párunk, szüleink) megfelelő ajándékának kiválasztása okozza a legnagyobb fejtörést. Ugyanakkor a többség végül mindennek örül. A felmérés szerint idén a mobilkészülékek - legyen az okostelefon vagy táblagép - számítanak az abszolút kedvencnek, majd a szórakoztató elektronikai készülékek következnek a kívánságlistákon, a legkevésbé pedig a különböző édességekre, italokra vágyunk.

„A mobilkészülék évek óta karácsonyi slágertermék - akárcsak a TV vagy általában a műszaki cikkek -, hiszen e téren a választék évről évre bővül, így mindig kapható egy újabb vagy "jobb" készülék, mint ami éppen a birtokunkban van‟ - magyarázza az eredményeket Törökné Nagy Monika, a Samsung Electronics Magyar Zrt. marketing vezetője. „A toplistáról persze nem maradhatnak le a háztartási gépek sem, hiszen egy ilyen ajándéknak az egész család örül. A Samsung okos készülékeinek köszönhetően pedig még időt is spórolhatunk otthon, amit aztán szeretteinkkel tölthetünk.‟


A felmérésből szintén kiderül, hogy a családok több mint fele (55%) közösen szerzi be az ajándékokat, míg 45%-uk esetében egy-egy családtag felelős az ajándékvásárlásért, ők nem egyszer a saját ajándékukról is maguk gondoskodnak. Az online vásárlás térnyerése pedig évről évre töretlen, azonban karácsony előtt a többség még mindig a hagyományos, bolti vásárlás mellett dönt.






A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás