2019.08.18. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Emlőrák: minden nyolcadik nő érintett lehet

Az önvizsgálat fontosságára hívják fel a figyelmet a bikiniszezonban.

2014.07.16  11:21   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Júliusban az ország legnépszerűbb strandjain és fürdőhelyein hívják fel a figyelmet az emlőrák gyakori előfordulására és az önvizsgálat fontosságára. A fürdők különböző felületeire kihelyezett pink nyolcasok azt a globális statisztikát szimbolizálják, amely szerint élete során nyolcból egy nő érintett lehet a betegségben.
Az Avon mint a nőkért dolgozó szépségipari vállalat számára kiemelten fontos a nőket érintő társadalmi problémák megoldásában való szerepvállalás, így évek óta aktív szerepet vállal a mellrák és a családon belüli erőszak elleni küzdelemben. Az emlőrák a nőket sújtó leggyakoribb daganatos megbetegedés, és annak ellenére, hogy az esetek többségében a korai felismerésnek köszönhetően a betegség gyógyítható lenne, minden negyedik daganatos nő emlőrákban hal meg. Ennek oka a szakértők szerint az, hogy a betegség riasztó jelenléte mellett még mindig kevesen járnak rendszeresen mellrákszűrésre, illetve végeznek önvizsgálatot.


A strandszezon csúcspontján, júliusban a nők országszerte számos strandon és fürdőben találkozhatnak a figyelemfelhívó pink nyolcasokkal. A kampány elsődleges célja, hogy felhívja a női lakosság figyelmét az emlőrák gyakori előfordulására és az önvizsgálat fontosságára.

„Azt reméljük, hogy a kampány nők százezreihez juttatja el az üzenetünket: az időben felismert emlőrák gyógyítható, ehhez azonban a rendszeres önvizsgálatnak és mellrákszűrésnek életünk elengedhetetlen részévé kell válnia" - mondta el Végh-Kósa Anita, az Avon kommunikációs vezetője. A kampány üzeneteivel többek között a szegedi Napfényfürdő Aquapolisban, a hajdúszoboszlói Aquaparkban, a balatonfüredi Annagora Aquaparkban és a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben találkozhatnak a látogatók.

A mellrákellenes tevékenységről:


Az Avon 55 országban harcol az emlőrák ellen, és több mint 640 millió dollárt adományozott a kutatások támogatására azért, hogy világszerte javítsák a szakszerű ellátáshoz való hozzáférés lehetőségét. Az Avon Magyarország 1998-ban csatlakozott az emlőrák elleni küzdelemhez. Az évek során több mint 600 millió forintot juttatott különböző non-profit szervezeteknek, ezzel támogatva a nőket érintő leggyakoribb rákos megbetegedés hatékony kezelését. A vállalat egy ösztöndíj program keretében idén 14 ország 24 onkológiai területen tevékenykedő orvosának - köztük Dr. Újhelyi Mihály, az Országos Onkológia Intézet daganatsebészének - adott lehetőséget, hogy az Egyesült Államok 12 intézményének egyikében szakmai továbbképzésen vehessen részt.


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás