2019.08.21. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Amiről az egész utca beszélni fog

A kerti grillezések hangulatához semmi sem fogható. Összejön a család, a barátok, finom illatok szállnak és ínyencfalatok várnak az asztalnál.

B. Szabó Lívia
2014.06.18  11:19   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A grillezett ételek elkészítése és fogyasztása is egy külön élmény. Különösen akkor, ha az alábbi recepteket választjuk.
Mézes ropogós csirkecomb rácson sütött máléval
Hozzávalók

4 darab csirkecomb
4 darab főtt csőkukorica
A páchoz (4 db csirkecombhoz)
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál méz
1 citrom
Fél dl olívaolaj
Fél dl szójaszósz
Kakukkfű
Só és bors

Elkészítése
A mézet, szójaszószt és olívaolajat összekeverjük a citrom kifacsart levével, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. Ebben a páclében a csirkecombokat egy napig áztatjuk. Másnap, a sütés előtt kivesszük, és a húst kissé bevágjuk kétoldalt a csont mellett, hogy jobban át tudjon sülni. 30-40 percen keresztül sütjük a grillrácson, néha megforgatjuk. A csőkukoricát sós vízben puhára főzzük, 4-5 centis cikkekre vágjuk és nyársra szúrjuk, pár perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Padlizsánba tekert feta sajt zsályával

Hozzávalók
2 nagyobb padlizsán
2 doboz feta sajt
Néhány egész zsályalevél

Elkészítése
A megtisztított padlizsánt vékony cikkekre vágjuk. A feta sajtot is vékony csíkokra szeleteljük és egyenként beletekerjük a padlizsánszeletekbe, ráteszünk egy kis levél zsályát, majd átszúrjuk egy nyárssal vagy fogpiszkálóval. Pár perc alatt készre sütjük.

 

Grillezett hamburger pirított bucival

Hozzávalók (6 hamburgerhez)
1 kg darált marhahús
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál mustár
1 evőkanál Worcester-szósz
Só és bors
6 db hamburgerbuci
Paradicsom
Hagyma

Elkészítése
A darált marhahúst összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, mustárral, Worcester-szósszal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az összegyúrt húsból kis pogácsákat formázunk. Mindkét oldalát 8-8 percig sütjük. A bucikat félbevágjuk és egy pillanatra rátesszük mindkét felüket a rácsra, hogy kicsit megpiruljanak. Amikor elkészült a hús, ráhelyezzük a pirított bucira, majd karikára vágott paradicsommal és hagymával tálaljuk. Ízesíthetjük mustárral vagy bármilyen szósszal, ízlésünk szerint.

 

További recepteket olvashat a Családi Lap 2014. júniusi számában.






A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás