2019.03.22. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Munkába állnak a kisgyermekes édesanyák

2014. február 27.-én kerül megrendezésre az ÖKOMAMA záró konferencia és MINI PIAC.

2014.02.12  14:27   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

2014. február 27.-én kerül megrendezésre az ÖKOMAMA záró konferencia és MINI PIAC. Az ÖKOMAMA projektben részt vett kisgyermekes édesanyák mutatják be saját készítésű termékeiket. Az idelátogató vendégek többek között lekvárok, teakeverékek, szappanok és textil termékek közül válogathatnak.
Magyarországon az egyik legalacsonyabb a foglalkoztatási ráta az OECD tagállamok közül. Ez nem csak gazdasági probléma, de sok esetben család-lélektani szempontból is káros. Különösen igaz ez a gyermeket nevelő női munkavállalókra. Ennek a problémának a mentén indult el 2012 májusában a Szent István Egyetemen a TÁMOP program keretében finanszírozott ÖKOMAMA projektet. Cél a bevont 60 kisgyermekes édesanya képzése és foglalkoztatásba történő visszahelyezése a GYED/GYES lejárta után.

A program lezárásaként 2014. február 27.-én kerül megrendezésre az ÖKOMAMA záró konferencia és MINI PIAC, ahol egyrészt beszámolnak a projekt tapasztalatairól, másrészt az ökomamák bemutathatják termékeiket és szolgáltatásaikat. Az ide látogató vendégek találhatnak többek között saját készítésű lekvárokat, teakeverékeket, szappanokat, textil termékeket, valamint megismerkedhetnek életmód tanácsadóval és bemutatkozik a Balázs Gyógyulásáért Alapítvány öko projektje is.

Az Egyetem és konzorciumi partnerei - REGINA Alapítvány, Kontakt Alapítvány és Kopernikusz Egyesület - egy olyan, Magyarországon egyedülálló gazdálkodási és turisztikai felnőttképzési programot dolgoztak ki, melynek keretében a kisgyermekes szülők megismerkedhettek az alapvető öko-növénytermesztési és öko-állattartási ismereteken túl az ökoháztartás-vezetés, valamint az ökogazdálkodás kialakításának és fenntartásának ismeretanyagával is.

Kiemelt szerephez jutott az ökoturisztika, mint fejlődő gazdasági szegmens elemzése és az abban rejlő lehetőségek bemutatása. A képzés mellett mentálhigiénés tréningekkel, tanácsadásokkal is segítették a résztvevőket a munkaerőpiacra való visszatérésben.

A kisgyermekes édesanyákat segítő együttműködésnek köszönhetően elindult és havi rendszerességgel megrendezésre kerül a Kismama-pult a gödöllői Munkaügyi Kirendeltségen. A Kismama-pult lehetőséget ad a gyedről, gyesről a munkaerőpiacra visszatérni kívánó édesanyáknak, hogy személyre szabottan tájékozódjanak a jogaikról és lehetőségeikről.A programot az „ÖKOMAMA - egy sikeres projekt megvalósulása" című kiadványban foglalták össze a partnerek. Fontosnak érezték ugyanakkor azon projektek bemutatását is, amelyeket a programban részt vevő 60 kisgyermekes anyuka dolgozott ki. Így elkészült az ÖKOMAMA projektkatalógus is, melyben azok mutatkoznak be, akik vagy már elkezdték megvalósítani a képzés alatt kidolgozott saját vállalkozási ötletüket, vagy a közeljövőben készülnek erre.

Az ÖKOMAMA program részleteivel kapcsolatban tovább tájékozódhatnak a www.okomama.eu weboldalon, valamint FB oldalunkon. 


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás