2019.12.14. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Gyűjts matricát, menj múzeumba, játssz és nyerj!

Február elsején indul a Mozaik Múzeumtúra, hazánk eddigi legnagyobb múzeumnépszerűsítő programja.

Családi Lap
2014.01.28  13:29   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A Mozaik Múzeumtúra elnevezésű program többek között tematikus matricagyűjtő játékkal és mobil applikációval próbálja múzeumba csábítani a fiatalokat, de a szervezők remélik, hogy a felnőtt lakosságot is sikerül megszólítani.
Ha külföldre megyünk, szinte mindig megnézünk egy-két templomot, bemegyünk néhány múzeumba. Miért ne tennénk meg ugyanezt itthon? Hazánkban is számos érdekes, színes, izgalmas múzeum, kiállítás, emlékmű található, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket. Erre kínál most különleges lehetőséget a MOZAIK MÚZEUMTÚRA. De mi is ez az egész? Mi a teendő?

1. SZEREZD BE A GYŰJTŐFÜZETET!
- A matricagyűjtő füzeteket megveheted az Alexandra Könyvesboltokban, valamint a játékban résztvevő múzeumokban (lista itt: www.mozaikmuzeumtura.hu). Hét különböző füzet készült, amelyek Magyarország hét régióját ölelik fel, egy füzet ára 379 forint.

2. RAKD ÖSSZE A GYŰJTEMÉNYED! - Vásárolj a múzeumok külsejét ábrázoló matricákat a kijelölt terjesztési pontokon, és ragaszd be azokat a matricagyűjtő füzetbe a megfelelő helyre. Őrizd meg a matricák kóddal ellátott hátlapjait! Egy csomagban 5 darab matrica van, a csomag ára 59 forint.

3. LEGYEN TELJES A GYŰJTEMÉNYED!
- A terjesztési pontokon kapható matricák összegyűjtése mellett 2014. május 31-éig látogass el négy különböző, a játékban részt vevő múzeumba és a gyűjtőfüzeted felmutatásával a belépő mellé igényeld a múzeum belsejét ábrázoló, limitált kiadású matricát is! Gyűjts össze legalább négy meglátogatott múzeum belsejét ábrázoló, limitált kiadású matricát, és őrizd meg azok hátlapját is!

4. IGÉNYELD AJÁNDÉKOD* ONLINE! - Őrizd meg a kijelölt üzletekben összegyűjtött, a gyűjtőfüzetbe illeszkedő,különböző matricák hátlapjait, valamint a múzeumban kapott, limitált kiadású matricák hátlapjait! Ha teljes a gyűjteményed, és minden matrica a helyére került a gyűjtőfüzetedben, regisztrálj a weboldalon és rögzítsd a gyűjtőfüzet azonosítóját, valamint a matricák hátoldalán található kódokat.

5. KÉRD GARANTÁLT AJÁNDÉKODAT POSTÁN! - Őrizd meg a kijelölt üzletekben összegyűjtött, a gyűjtőfüzetbe illeszkedő, különböző matricák hátlapjait, valamint a múzeumban kapott, limitált kiadású matricák hátlapjait! Az egyedi kóddal ellátott hátlapokat a gyűjtőfüzetben található, kitöltött űrlappal együtt küldd el postán a Mozaik Múzeumtúra 1389 Budapest, PF 148. postacímre.

6. ÜGYELJ A HATÁRIDŐRE! - A matricák hátlapján található kódok rögzítésének, vagy azok postára adásának határideje 2014. május 31.

+1 MELYIK MÚZEUM? -
A programban részt vevő intézményekben a Mozaik Múzeumtúra arculati elemeivel ellátott megállító táblákat találhatsz, amely a programhoz kapcsolódó mobil applikáció eléréséhez szükséges információkat is tartalmazza.


A Mozaik Múzeumtúra egy, az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által megvalósított, a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott nagyszabású múzeumnépszerűsítő program, amelynek elsődleges célja, hogy növelje a hazai múzeumok és kiállítóhelyek látogatottságát, megismertesse a szélesebb nyilvánossággal a magyarországi múzeumok sokszínű kulturális kínálatát. A 300 múzeum és kiállítóhely bevonásával megvalósuló projekt a kultúraközvetítés klasszikus és újabb trendeket követő eszköztárából egyaránt merítve egy élményekben gazdag játékra invitálja az érdeklődőket. A program céljainak elérését szolgálja az annak keretében készülő reprezentatív kiadvány, amelyben az érintett múzeumokról összeállított szócikkek mellett, a múzeumokról készült fotók is helyet kapnak.

* Garantált ajándék, azaz egy féléves National Geographic magazin-előfizetés, valamint egy Mozaik Múzeumtúra ajándékcsomag az első 1000, a kitöltött űrlapot, valamint a matricagyűjtő-füzetbe illeszkedő matricák hátlapjait hiánytalanul visszaküldő résztvevőnek jár. A garantált ajándékok online is igényelhetőek a weboldalon, a matricagyűjtő-füzet azonosítója, valamint a matricák hátlapján található kódok online rögzítését követően.