2019.06.27. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Én is fakanalat ragadtam

A Maggi receptversenyének záró eseményén a zsűritagok (köztük én) álltak a tűzhely mellé, és készítették el a nyertes ételt.

Bauer Zsuzsa
2013.12.03  13:55   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A Maggi receptversenyének záró eseményén a zsűritagok (köztük én is) álltak a tűzhely mellé, és készítették el a nyertes ételt, a tejszínes, brokkolis lepényt. Amit aztán a recept megálmodója kóstolt és értékelt.
A több héten át tartó versenyre 1808 darab receptet töltöttek fel a játékosok az Okoskonyha weboldalára. A receptek közül a zsűri a Pécsett élő Pappné Szép Eszter (képen balra) tejszínes, brokkolis lepényét ítélte a legjobbnak. Nem volt könnyű választani, hiszen rengetegen küldtek be ínycsiklandó ételleírásokat, amelyekhez remek fotókat is csatoltak.


Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé dietetikusa elárulta, hogy a kiválasztásnál fő szempont volt, hogy az étel képviselje a kiegyensúlyozott táplálkozás alapelvét, vagyis megfelelő arányban kerüljön bele zöldség és/vagy gyümölcs, fehérje, valamint szénhidrát. Fontos volt az is, hogy könnyen és gyorsan el lehessen készíteni, ne kelljen órákon keresztül kavargatni, szeletelni, rétegezni, gyúrni, nyújtani. Mert erre a mai háziasszonyoknak nem igazán van idejük.

Miután a zsűri hosszas gondolkodás, elemzés és pontozás után kiválasztotta a győztes receptet, fordult a kocka: A Nestlé tankonyhájában egy közös főzés keretében nekünk, zsűritagoknak kellett elkészítenünk a tejszínes, brokkolis lepényt, amit utána annak megálmodója kóstolt és értékelt.

A zsűriből fakanalat ragadott Gubás Gabi színésznő, Csermely Győző, alias GOCK (a gock.hu bloggere), Harkai Kriszti, a Krisztina Konyhája bloggere, valamint én.



Krisztivel kerültem egy csapatba, jól tudtunk együtt dolgozni, minden remekül ment, bár a tojásfehérjéből kézi habverővel kellett habot varázsolnunk, ami okozott egy kis izgalmat. De végül a tálat fejjel lefelé tartva egy csepp sem esett ki belőle, olyan kemény lett a hab! Jó hangulatban telt a várakozás, amíg a lepény a sütőben elnyerte végső, ehető formáját. Kicsit izgultunk, jól átsül-e, nem fog-e szétesni, szétfolyni...Meg hogy mennyire ízlik majd Eszternek, valamint családjának, hiszen férje és lányai is elkísérték őt a nagy eseményre.

A két csapat végül remekül helyt állt, a „szigorú" zsűri (képen alul) nem igazán talált különbséget a lepények között. Ezt bizonyította, hogy az utolsó morzsáig elfogyott mindkét adag.


Ezúton gratulálok még egyszer Pappné Szép Eszternek a győzelemhez, valamint köszönöm a Maggi csapatának, hogy részese lehettem ennek az izgalmas és vidám hangulatban telt eseménynek.


És íme a nyertes recept:

Hozzávalók:

• 30-35 dkg fagyasztott, leveles tészta
• 50 dkg brokkoli
• 1 ek. MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel
• 20 dkg sonka
• 4 db tojás
• 15 dkg reszelt sajt
• 2 dl tejszín
• 1 evőkanál mustár
• só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. A leveles tésztát akkorára nyújtjnk, hogy egy kerek sütőforma alját és oldalát is kibéleljük vele. A tésztát villával megszurkáljuk és kb. 15 percre a hűtőbe tesszük. Majd a tésztára sütőpapírt teszünk ,megszórjuk száraz babbal és előmelegített sütőben, 180 fokon 10 percig "vakon" sütjük. Majd a sütőpapírt és a babot eltávolítjuk.
2. A brokkolit rózsáira szedjük, szárát vékonyan felkarikázzuk, majd forrásban lévő Maggi Ízvarázs ételízesítővel ízesített vízben kb. 4-5 perc alatt roppanósra főzzük. Lecsöpögtetjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sajtot lereszeljük.
3. A sonkát csíkokra vágjuk, összekeverjük a brokkolival, majd a tésztára rakjuk. A tojássárgához keverjük a reszelt sajtot, a tejszínt és a mustárt, sóval és borssal ízesítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és az előzőekhez óvatosan hozzákeverjük. Az egészet a sonkás-brokkolira öntjük.
4. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Melegen és hidegen is tálalható.

 






A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás