2019.09.22. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Ma nyitotta meg kapuit Mikulásfalva varázslatos világa

A nagykarácsonyi Mikulásfalva december 22-ig várja a családokat, gyerekcsoportokat az egész ország területéről.

2013.11.15  08:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

2013. november 15-én, pénteken 10,30 órakor nyílik meg Mikulásfalva mesés kapuja.
A tematikus fesztiválváros óriáskulcsát jelképesen és valóságosan is maga a nagyszakállú Mikulás veszi át Nagykarácsony Polgármesterétől, hogy rögvest megvendégelhesse az első gyermekcsoportokat, akik a Mikulás Fesztiválra érkeztek.
A gyermekek bebocsátást nyernek a Mikulásházba, a Mikulás dolgozószobájába, elmondhatják kívánságaikat . A már jól ismert Jóság kútjába belesúghatják titkos rossz cselekedeteiket, hogy mindazt ott hagyva igenis méltó várományosai legyenek Mikulás ajándékának.

A Mikulásház udvarán találkozhatunk a Szánhúzó Szarvasokkal, a szarvasoktól útban a Mikulásház felé állnak az Ajándékládikák, ahol a gyerekek megunt, de másnak oly kedves játékai cserélnek gazdát. Ellátogatunk a Játszóházba, ahol kézműves foglalkozások, népi játékok segítenek a kisgyerekeknek az ünnepi hangulatra való rákészülésben. Mikulásváró gyermekkoncert, ugráló-élménybirodalom és Mikulásfalva igazi kisgőzös mozdonya is különleges élményt kínál. Az Adventi hétvégéken vásár, színpadi programok - koncertek, bábjátékok - és falusi udvar is várja a látogatókat.

Mikulásfalva november 15-től egészen december 22-ig várja a családokat, gyerekcsoportokat az egész ország területéről.

Az idén 18. alkalommal megrendezésre kerülő hagyományőrző és hagyományápoló tematikus Mikulás Fesztiválra hozzávetőlegesen húszezer vendéget várnak. A kezdeményezés alapja a Szeretetposta volt, mikor is az adventi levelek tízezer szám érkeztek a Magyar Posta jóvoltából Nagykarácsony településen keresztül, hogy adventi bélyegzővel ellátva repítsék tovább a jókívánságokat. Azóta minden évben zsákszámra érkeznek a levelek a gyerekektől a Magyar Mikuláshoz is, nemcsak itthonról, hanem Oroszországból, Finnországból, de még Amerikából is.

Mikulásfalva szervezői szeretnének hátrányos és rászoruló családokat, gyermekeket is vendégül látni a Mikulás Fesztiválon. A meghívások már elkezdődtek, gyermekotthonokkal, Down-kóros gyermekek gondozását segítő alapítvánnyal és koraszülött gyerekeket nevelő, segítő szülőkkel is megtörtént a kapcsolatfelvétel.A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás