2019.09.22. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


És te milyen konyhatündér vagy?

Most megmutathatod, mit tudsz a konyhában! Saját recepteddel akár álomkonyhát is nyerhetsz.

Bauer Zsuzsa
2013.11.06  10:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Ha van kedvem és időm, szívesen állok a tűzhely mellé, ám mégsem tartom magam konyhatündérnek.
A férjem és a két fiam szereti a főztömet, de azért megvannak a liblingek, nem kerülhet bármi a tányérjukra. A kisebbik kedvence a paprikás csirke, a nagy él-hal a sült húsért, a legnagyobb pedig mindig azt mondja, hogy olyan borsófőzeléket sehol sem tud enni, amilyet én készítek.


Volt, amit az anyukámtól tanultam, és van amolyan hagyományos szakácskönyvem is, de gyakran az internetről lesem ki a receptet. Általában azon a recepten akad meg a szemem, amihez nem kell sokféle alapanyag, és amelyeket ráadásul könnyen be is tudok szerezni. Az egzotikus különlegességektől megijedek, úgyis elrontanám, gondolom, és valószínűleg az én kis konzervatív gyerekeim sem ennék meg. Szeretem, ha a recept lépésről lépésre, logikusan írja le a teendőket, és nem kell ugrálnom össze-vissza a különböző munkafolyamatok között. Ha hagy időt mindenre, és nem „stresszel" olyan mondatokkal, hogy például nagyon gyorsan vegyük le a tűzről, mert különben odaég. Jó, ha nem kell közben tucatnyi edényt használni (kevesebbet kell majd mosogatni), nem kell a sütés előtt órákra a hűtőbe tenni (éhen hal a család, mire elkészül), és egyszerre hatalmas adag készíthető (marad vacsorára és másnapra is).

Azt hiszem, sokan lepipálnak engem a konyhában...Ezt én egyáltalán nem bánom, sőt, most meg is mutathatod nekem tudományodat!


November 10-ig vedd sorra receptjeidet, bolondíts meg egy régi kedvencet vagy éppen alkoss vadonatújat, főzd vagy süsd meg, fotózd le, töltsd fel a www.okoskonyha.hu oldalra. Annál sikeresebb leszel, minél részletesebben mutatod be a család kedvencét, és ha az elkészítéshez vagy a tálaláshoz még hasznos tippeket is adsz, akkor az is növeli az esélyedet a fődíjra. A tuti befutó pedig az lesz, aki mindezek mellett ízléses, finom és MAGGI terméket is tartalmazó ételt oszt meg a receptversenyben. Kattints, játssz, és nyerj hetente MAGGI ajándékokat, vagy vidd haza a Pure Essentials Collection ételpárolót, az Avance Collection konyhai robotgép készletet, vagy az első díjat, a 350 000 forint értékű IKEA utalványt!


cimkék:
főzés, recept, konyha
A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás