2020.06.02. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Földünk a fiatalok kezében van

A Jövő+ Fesztivál idei eseményén középiskolás diákok a környezet és a gazdaság kapcsolatát bemutató tréningeken vehettek részt.

2013.10.24  13:26   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Az OTP Fáy András Alapítvány Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontjában rendezték meg a Jövő+ Fesztivál idei eseményét, melynek során középiskolás diákok a környezet és a gazdaság kapcsolatát bemutató tréningeken, az érdeklődő vendégek pedig szakmai előadásokon vehettek részt.
Az O.K. Központ a Földünk Világnapja alkalmából új, környezetgazdálkodási tréningmodullal és szakmai programokkal várta a látogatókat. Délelőtt a diákok vehettek részt tematikus tréningeken, amelyek során tájékozódhattak a megújuló energiaforrások szerepéről, a különböző fejlesztések, beruházások épített és természeti környezetre gyakorolt hatásairól, az ingatlanfejlesztés társadalmi szempontjairól, illetve a fenntartható fejlődés kérdéseiről.
„A tudatos életmóddal, beleértve a környezetvédelmet, az örökséggazdálkodást vagy például az egészséges táplálkozást, mind édesapaként, mind a társadalmi ügyekben felelősen gondolkodó emberként nap mint nap találkozom. A Jövő+ Fesztivál programjait azért tartom meglehetősen fontosnak, mert abban segít, hogy minél többen megálljunk egy-egy percre vagy délutánra és végiggondoljuk, mit teszünk meg és mit tehetnének még meg a jövőnkért, hogy valóban jövőtudatossá váljunk. A megjelent nagyszámú érdeklődő fiatal azt mutatja számunkra, jó úton járunk!" mondta Azurák Csaba, az OTP Fáy András Alapítvány kurátora
„A fogyasztói magatartás is szociális tanulás útján fejlődik, ezért nagyon fontos, hogy a környezettudatos gondolkodással már időben, a családon kívül az oktatásban, az iskolákban is találkozzanak a diákok." Dr. Virágos Gábor, az O.K. Központ intézményvezetőjének elmondása szerint a program egyik célja, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan gazdálkodjanak megfelelően környezetükkel, miként ügyeljenek a fenntarthatóság szempontjainak figyelembe vételére, illetve a természeti források védelméreDélután Azurák Csaba moderálásával egy teaházi beszélgetésre és ennek részeként szakmai előadásokra került sor. Németh Lajos meteorológus az éghajlatváltozás környezetünkre kifejtett hatásairól, Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat-és Növénykert szóvivője az urbanizáció állatvilágra gyakorolt kedvezőtlen következményeiről, Horváthné Pintér Judit, a ZÉOSZ elnöke a zöldtetők szerepéről, Krajcsó Nelli, a Slow Budapest mozgalom alapítója pedig a lassúbb tempójú, kiegyensúlyozottabb életmód előnyeiről számolt be.

Bár ez a nap rendhagyónak számít az O.K. Központ életében, a mindennapok is legalább ilyen zsúfoltak. Az előző tanévben több mint 5 500 középiskolás vett részt az O.K. Központ ingyenes képzési moduljain. Az intézmény a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási tudatosság elősegítésére saját fejlesztésű tréningeket fejleszt a „szórakoztatva tanulás" jegyében.

Idén több új tematikus programmal várják a diákokat, köztük a Földünk Világnapján is bemutatott „Környezetgazdálkodás" modullal, amelynek során a fiatalok tisztázhatják a környezettel és környezetgazdálkodással kapcsolatos alapvető fogalmakat, tájékozódhatnak a fenntartható fejlődés kérdéseiről, a megújuló erőforrások szerepéről, illetve az épített és természetes környezet viszonyáról is.

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás