2020.01.25. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Balázs Elemért elvarázsolja a közönség

Közel egy évig dolgozott Balázs Elemér a The New BEGinning című albumán, a lemezbemutató koncert október 9-én lesz a MOM Kulturális Központban.

Bauer Zsuzsa
2013.10.04  16:10   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Közel egy évig dolgozott Balázs Elemér zenész-zeneszerző az együttes legújabb lemezén. A Balázs Elemér Group albuma annyira friss és ropogós lesz, hogy szinte a gyárból érkezik az október 9-i lemezbemutató koncertre.
The New BEGinning

Négy év után új lemezzel jelentkezik a Balázs Elemér Group (BEG). Az album címe az újjászületésre utal, hiszen az együttesben két új énekes hallható: a nemzetközi zenei életben is keresett énekesnő, Szőke Nikoletta, valamint a fiatal, kiugróan tehetséges Szakonyi Milán. A lemezen három kiváló, Balázs Elemér számára meghatározó zenész (Pat Metheny, Oláh Kálmán, Vukán György) egy-egy szerzeménye is felcsendül. Mindezek mellett Balázs Elemér és Balázs József saját kompozíciói is helyet kaptak a korongon. A lemezen és a lemezbemutató koncerten két neves vendég is hallható: a világhírű szaxofonos, Tim Ries, valamint a kitűnő népdalénekesnő, Herczku Ágnes - a hagyományokhoz híven ugyanis egy magyar népdal is van az új albumon.

A lemez címe (The New BEGinning - Az új kezdet) utal arra, hogy két új énekessel bővült az együttes. Történt egyéb dolog is a zenekar életében?
Igen, szinte teljesen kicserélődött a Group. A régiek közül Balázs József és Czibere József maradt a csapatban, illetve én. A frissítés általában mindenkinek jót tesz.

A lemez is tartogat valami újat?
Bár eddig is jellemző volt ránk, de most még inkább a dallamosság felé mentünk. Balázs Józsi írt néhány slágert, amelyet remélhetőleg dúdolnak és fütyülnek majd. Ez a dzsesszben ritka. Persze az igényesség megmaradt, valahol a pop és a dzsessz közé helyezném ezeket a számokat.

Mennyi munka van az új albumban?
Nagyon sok, majdnem egy évig dolgoztunk rajta. És még nincs is teljesen kész. Október 9-re, a lemezbemutató koncertre készül el, ott lehet majd először kapni.

Izgul a koncert miatt?
Feszült típus vagyok, már most izgulok. De nem is amiatt, hogy nem sikerül, hanem azért, mert manapság nem egyszerű közönséget toborozni. Ám én bízom benne, ilyet nem hagynak ki az emberek. Fél éve nem játszottunk Budapesten. Este 7-kor kezdődik, így az is el tud jönni, aki dolgozik. A MOM Kulturális Központban lesz, könnyű megközelíteni, akusztikailag is tökéletes a koncertterem.

Mikor mondja azt, hogy na, ez a koncert most tényleg jól sikerült?
Szerencsés vagyok, mert eddig szinte mindegyik fellépésünk sikeres volt. Amikor felmegyek a színpadra, leülök a hangszer mellé, mindent elfelejtek, nem izgulok. Amint meglátom a közönséget, elvarázsolva érzem magam. Innentől pedig minden a legnagyobb rendben.

Tizenkét éves fia zongorázik. Tehetségesnek látja őt?
Elemér nagyon szeret zongorázni, és tehetséges is. Sőt, zeneszerzőként szintén megállja a helyét. Több mint száz kis darabot írt már, Vukán György zongorista elismerően nyilatkozott róla. Huszonhárom évig zenéltem együtt Gyurival, és nagyon hiányzik nekünk. A lemezen szerepel egy szerzeménye, én így búcsúzom tőle.Miben hasonlít önre a fia?

Tucatnyi hasonlóság van bennünk. Makacs, mint én voltam, ugyanakkor nemes lelkű, érzékeny gyerek. Kialakultak a saját gondolatai, amelyek szerint haladni szeretne. Ám ez olykor beleütközik a szülei elképzelésébe.

Vannak amolyan közös, fiús programok?

Gyakran kimegyünk együtt a Városligetbe asztaliteniszezni, kosarazunk, beülünk egy moziba, vagy csak beszélgetünk otthon, tévézünk, és közben jókat nevetünk. Keveset vagyunk együtt, de azt a kis időt próbáljuk a lehető legjobban eltölteni.

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás