2019.09.21. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Anya, apa, ugye élni fogtok még, amikor férjhez megyek?

Dr. Béres József megelégelte, hogy csak beszélünk az egészség fontosságáról, ezért az érzelmekre ható kampányt indított az élemódváltásért.

Bauer Zsuzsa
2013.09.27  13:53   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Dr. Béres József megelégelte, hogy mindenki csak beszél az egészség fontosságáról, de keveset tesz annak megőrzéséért. A Táncolj az esküvőmön! elnevezésű kampánnyal a Béres Egészség Hungarikum Program alapítója a gyerekeken keresztül szeretné megszólítani szüleiket, nagyszüleiket, akik ha nem változtatnak egészségtelen életmódjukon, nem biztos, hogy megélik gyermekük, unokájuk házasságkötését. Dr. Béres József ehhez pedig jó példát mutat, hiszen ő táncolt idén a lánya esküvőjén.
A kampányhoz egy igazán szívhez szóló kisfilm készült  (http://www.youtube.com/watch?v=Kh4m7rSJ2g8#t=73), amely az érzelmeken keresztül szeretné végre motiválni a felnőtteket az egészséges életmódra.

„A tudatra és észre sokan próbálnak hatni, rengeteg információ áll az emberek rendelkezésére, de úgy látszik, ez nem elég - mondta dr. Béres József a kezdeményezést bemutató sajtótájékoztatón. - Ezért mi most az érzelmekre koncentrálunk. A kampányfilm remélhetőleg meghozza a hatását, a szülők érzelmileg azonosulnak a filmbeli kislánnyal és kicsit elgondolkodnak. Talán megpendülnek a belső húrok, és elindulnak az életmód-változtatás útján."Szomorú számok

A kampány indulását egy reprezentatív kutatás előzte meg, amely visszaigazolta a Béres Egészség Hungarikum Program alapítójának évtizedes tapasztalatit. Az egészségünket fontosnak tartjuk, és elvi síkon törekszünk is rá, hogy egészségesen éljünk. A statisztikák azonban megcáfolják a rózsaszínre festett képet: átlag alatti az egészségi állapotunk és annak megítélése is (10-ből kevesebb, mint 4 pontot adtak rá a megkérdezettek). Kifogásért nem kell a szomszédba menni: a megkérdezettek több mint fele anyagi okokra hivatkozva, közel 40%-uk időhiány miatt nem tesz szinte semmit az egészsége megőrzéséért. A kampányt azonban az a megdöbbentő tény hívta életre, hogy a válaszadók negyede motiváció hiányában, kényelemből nem figyel magára. És ezzel nem csak saját magát, de szeretteit, mi több gyerekeit is megfoszthatja a közösen megélt nagy eseményektől.


Szakértők segítenek

A kezdeményezés keretében a www.beh.hu oldalon a program szakértői folyamatosan hasznos tanácsokkal, ötletekkel látják el azokat, akik tenni szeretnének egészségükért. Belgyógyász, fittnesz-edző, dietetikus és életmód-tanácsadó segít elindulni az úton. Sőt, dr. Béres József személyes blog-bejegyzései is motiválólag hathatnak.

Balassa Levente sportpszichológus és életmód-tanácsadó szerint 10-ből 6 ember azt hiszi, hogy tesz valamit az egészségért, pedig ez nem igaz. Azt vallja, hogy a helyes táplálkozás, a megfelelő mennyiségű mozgás, valamint a lelki egészség együttes fejlesztése, tréninge vezethet csak el a teljes egészséghez. Ehhez pedig három dologra van szükség:
1. Erős belső motiváció - legyek fontos magamnak, legyen fontos az én egészségem is, hiszen csak egészségesen tudok tenni másokért is.
2. Minimális ismeret, tudás a témáról - a változtatáshoz információkra van szükségem, például dietetikustól (mit, mennyit ehetek?), személyi edzőtől (hogyan fogjak hozzá a mozgáshoz?), életmód-tanácsadótól (hogyan illesszem be rendszeres mozgást a napirendembe?).
3. Koncentráció - egyszerre csak egy dologra figyeljek. Például írjam be előre a naptárba, hogy másnap reggel fél órát fogok futni, és tényleg menjek el futni. Ha ezt sikerült megcsinálnom, akkor az sikerélményt ad, ami megerősít abban, hogy tudjam folytatni az életmód-változtatást.


Csak nyerni lehet

„Arra kérem a fiatalokat, csatlakozzanak a kezdeményezésemhez, és első lépésben üzenjék meg ők a szüleiknek: Táncolj az esküvőmön!" - kéri dr. Béres József. A kampány egy online pályázattal indul, amelynek keretében videóüzenetet, fotót és rajzot várnak a fiataloktól. A pályamunkák legyenek figyelemfelkeltőek és motiválóak, és tartalmazzák a kampány szlogenjét: Táncolj az esküvőmön! A pályázatok beküldési határideje: 2013. október 31.
A pályázattal pedig csak nyerni lehet! Elsősorban azt, hogy a szülők, nagyszülők meghallják gyermekük, unokájuk kérését, és változtatnak egészségtelen életmódjukon. Emellett szakmai zsűri értékeli az üzenetek kreativitását, és a legügyesebb pályázók értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak.


Bővebb információ: www.beh.hu


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás