2019.12.10. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Köszi a kávét!

A Szemem Fénye Alapítvány arra kér, hogy szeptember 27-én egy kávé árával támogassuk az első hazai gyermekhospice-ház, a Dóri Ház működését.

Családi Lap
2013.09.25  13:42   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Közösségépítéssel egybekötött jótékonysági akciót szervez szeptember 27-én a Szemem Fénye Alapítvány. A Köszikávé-nap alkalmából az alapítvány arra buzdítja a közösségeket, hogy legalább 200 forinttal, azaz egy kávé árával támogassák az első hazai gyermekhospice-ház, a Dóri Ház működését.
A Szemem Fénye Alapítvány egy angliai hagyományt hív életre hazánkban a közösségi kávézás és adományozás népszerűsítésével. A kampányt a szigetországban évekkel ezelőtt a Macmillan Cancer Support indította útjára World's Biggest Coffee Morning (A Világ Legnagyobb Kávéreggele) néven.

A hazai akció célja, hogy elősegítse olyan közösségi összejövetelek megtartását, amelyeken pénzbeli adományok gyűjthetők az első hazai gyermekhospice-ház, a pécsi Dóri Ház fenntartásához. Az alapítvány arra kéri a közösségeket, munkavállalókat, klubokat, iskolákat, baráti köröket, hogy szeptember 27-én az amúgy is elfogyasztott kávéjuk, vagy éppen a saját maguk által szervezett programon kínált reggeli frissítők, sütemények jelképes árával - azaz fejenként legalább 200 Ft-tal - támogassák a Szemem Fénye Alapítvány munkáját.

A nap jelképe egy piros szivecskés csésze, ez látható a Köszikávé plakátján is. A plakáttal ellátott helyeken tehát biztosan lehetőség van a jótékonykodásra, de aki kedvet kap, saját programot is szervezhet.

A Köszikávé napján lehetünk bárhol, a lényeg, hogy az amúgy is elfogyasztani kívánt kávénkkal tehetünk hozzá a Köszikávé nap sikeréhez. A gyűjtőperselybe dobott adománnyal jelképesen fizetjük ki az általunk elfogyasztott süteményt vagy kávét, az összeget felajánlva a pécsi Dóri Házba látogató gyermekeknek. Az akcióból befolyt összeget a szükséges egészségügyi eszközök karbantartására és beszerzésére, valamint lelkiismeretes és szakmailag rendkívül felkészült munkatársak bérezésére fordítja majd az alapítvány.
A Szemem Fénye Alapítványról:

Több mint 2500 olyan család van Magyarországon, ahol gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermeket nevelnek. A folyamatos ápolás szüksége miatt az egyik szülő biztosan kiesik a munkaerőpiacról, ördögi kört indítva el ezzel, mely tovább rontja a család szociális helyzetét. 2010-ben a Szemem Fénye Alapítvány megnyitotta a Dóri Házat, mely Magyarország első gyermek-menedékháza. A Dóri Ház megalakulása óta kb. 50 családot fogadott be. Professzionális ápoló személyzet és képzett önkéntesek segítenek a gyermekek szimptómáinak enyhítésében, és a családok támogatásában.

Bővebb információ az esemény Facebook oldalán és az alapítvány honlapján elérhető.
Inspiráció a közös kávézáshoz: http://www.youtube.com/watch?v=LGSq6tUieVI

Fotó: Mihály László


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás