2020.06.02. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Várkonyi Andrea alternatív energiával fűt

Zöld sztárok című rovatunkban hazai ismert emberek vallanak arról, hogyan védik a környezetet.

Fülöp Monika
2013.09.11  15:49   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Gyermekkorától fontos számára a környezet védelme, és édesanyaként maga is e szerint próbálja nevelni a kislányát. Várkonyi Andrea, a TV2 műsorvezető-riportere a képernyőn és a mindennapokban is a környezettudatosság híve.
Gyakran számolsz be a természetet kedvezőtlenül érintő eseményekről. Hogyan hatnak rád ezek a hírek?
Nyilván rossz ilyeneket hallani. Nagyon sokszor értetlenül állok az előtt, hogy a pénz mennyire felülbírál minden más szempontot, akár még a földünk jövőjét is. Sajnos eléggé általánosnak mondható az a hozzáállás, hogy az embereket a környezetük jövője csak belátható ideig érdekli, nagyjából a saját gyerekükig vagy unokájukig.

Mit jelent számodra a környezettudatos életmód a mindennapokban?
Pár évvel ezelőtt a fűtéshez szereltettünk be otthon alternatív energiaforrást, ebben a környezetkímélés mellett szempont volt a költségcsökkentés is. Én magam sosem szemetelek, erre már gyerekkoromban ráneveltek a szüleim. Én is ezt tanítom a kislányomnak.

A gyermeknevelésben hogyan jelenik még meg a természetvédő szemléleted?
Tanuljuk a szelektív hulladékgyűjtést, és nagyon jónak tartom, hogy az óvodában is erre szoktatják a gyerekeket. De annak is rendkívül örülök, hogy komoly ünnepségeket tartanak a Föld napján, hetekkel előtte készülnek rá, ők ültetnek virágokat az óvoda kertjében. Emellett szeretünk kirándulni, a természetben lenni. Remélem, így majd a lányomnak is fontos lesz, hol él.

A Családi Lap szerkesztősége a környezetvédelem és környezettudatos életmód elkötelezett híve. A lap Zöld Zóna rovatában hónapról hónapra olvashattok érdekes és hasznos híreket a környezetvédelemmel kapcsolatban. Óvd te is a természetet!
kep