2019.12.13. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


A gyerekek tudni fogják, hogy a hitel kockázatos

Tréning segíti a fiatalokat, hogy pénzügyi kérdésekben képesek legyenek jól és tudatosan dönteni.

Családi Lap
2013.09.09  15:30   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A pénzügyi oktatási program célja, hogy a gyerekek magabiztosabban mozogjanak gazdálkodási, pénzügyi területen - például tisztában legyenek a hitelfelvétel kockázatával. Ezt a tudást iskolai órán kívül szerezhetik meg a diákok, ami nagy könnyebbséget jelent a számukra.
A Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontjába (röviden az O.K. Központba) érkező fiatalok már tudják, itt tényleg más oktatási keretekkel találkoznak, mint amit az iskolában megszokhattak. Nincsenek iskolapadok, krétaporos táblák, se napló, sőt az „óra" alatti beszéd is alapkövetelmény. Itt úgy tanulhatnak pénzügyi és gazdasági ismeretekről, hogy közben pozitív élményeket szereznek, játszanak és a hallottakat egyből a gyakorlatban is alkalmazhatják.

Felnyitják a szemüket

„A fiatal generáció számára meggyőző közeget és tudásanyagot hoztunk létre, hogy az új ismereteket és szemléletmódot egyszerűen befogadhassák, és később könnyedén átültethessék a gyakorlatba - mondja Dr. Virágos Gábor, az intézmény vezetője. - A fiatalok és tanáraik visszajelzései is pozitívak, sokan mondják, hogy az O.K. Központban „felnyitják a szemüket" és a tréningek után kicsit máshogy, kicsit tudatosabban tekintenek a körülöttük zajló eseményekre, és többször mérlegelnek egy-egy pénzügyi döntés meghozatalakor, például a zsebpénzük beosztásakor."

Határon túl is
A tréningek korosztályokra szabottak, és a fiatalokat pénzügyi szokásaik átgondolásában segítik. A diákokat az őket érintő témák, helyzetek elemzésén keresztül lehet megragadni, ebből kiindulva tematikus tréningek is indulnak: Sport és üzlet; Környezetgazdálkodás; A pénz evolúciója; Média és üzlet témákban. Az O.K. Központ az idei tanévben további 10 000 diákot érne el, és a tervek között szerepel a határon túli magyar fiatalok megszólítása is. „Az oktatott alapvető pénzügyi és gazdasági ismeretek nem korlátozódnak országhatárunkon belülre, aki magáévá teszi ezeket, hasznára válik, bárhol is éljen a világban. Mivel moduljaink egyelőre magyar nyelvűek, első körben szeretnénk eljuttatni ezeket a határon túli magyar diákokhoz" - emelte ki az évindító kapcsán Schrankó Péter, az O.K. Központot irányító OTP Fáy András Alapítvány ügyvivője.Tvrtko szerint gyorsan repült az idő
A tanévet szeptember 6-án egy rendhagyó évnyitóval, egy különleges tréninggel és koncerttel indította az intézmény, melyre mintegy 150 középiskolás látogatott el. Az „A pénz evolúciója" elnevezésű tréningmodulon hírességek, közismert emberek vettek részt, többek között Azurák Csaba szerkesztő-műsorvezető, kommunikációs szakember, aki egyben az Alapítvány kurátora, Kiss Gergő vívó, a Hősök együttes tagjai és Herr Orsolya, válogatott kézilabdázó, a Győri Audi ETO KC kapusa.
„A tréning nagyon jó hangulatban telt, és az idő is repült, nem úgy, mint az iskolai órák anno. Fontosnak tartom, hogy már fiatal korban szembesüljenek az emberek a pénz értékének jelentőségével, hogy ezáltal is tudatosabban éljék mindennapjaikat. Sajnálom, hogy én diákként nem kaptam hasonló képzést, hasznos lett volna!" - mondta Vujity Tvrtko a kétórás tréninget követően.

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás