2020.01.27. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Egzotikus kavalkád Madeira szigetén

Madeira vulkanikus vidékén termékeny völgyek és drámai csúcsok váltakoznak, kertjei világhírűek.

M. Szabó Edit
2013.08.23  16:27   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Ha olyan meleg helyre menne, ahol lehet festegetni, lehet fürdeni, ami kényelmes és virágos, megtalálta a tökéletes célpontot. Így volt ez 1950-ben is. Mert pontosan ez volt a kívánsága Winston Churchillnek, aki 75 évesen stroke-ból lábadozva választotta a szigetet.
Madeira vulkanikus vidékén termékeny völgyek és drámai csúcsok váltakoznak. Kertjei világhírűek, egzotikus virágok gyönyörű kavalkádjával. Van itt orchidea, flamingóvirág, papagájvirág ezerszám.

Ez a sziget nem tipikus fürdőparadicsom, fehér homokos strandja nincs, de van fekete homokos: Ribeira Brava strandja, a nagy hullámoktól védett öbölben, ahol a víz meleg és kellemes, és külön medencét is kialakítottak a gyerekeknek. Ahogyan Machicóban is, a felnőtteket pedig a kavicsos-homokos strandon számos sportolási lehetőség várja.

A legérdekesebb fürdőhely Porto Monizban található: a vulkanikus lávakövek alkotta természetes medencékben megmártózni varázslatos élmény. S a legmodernebb, kék zászlós, mesterséges strand is népszerű: Funchalban a Lido, amelynek medencéit tengervízzel töltik fel mindennap.

Túrázási lehetőség számtalan akad, fel a magasba, az 1800 méteres csúcsokig, vagy el a zsúpfedeles házak mellett, a lenyűgöző növényvilág között a pisztrángfarmig.

cimkék:
madeira, sziget, utazás
Kapcsolódó cikkek:
A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás