2019.09.22. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Tíz italos dobozért kedvezményes állatkerti belépő

Most hétvégén harmad áron veheted meg belépőjegyedet a Fővárosi Állatkertbe, ha magaddal viszel 10 darab üres, kilapított literes italdobozt.

Családi Lap
2013.09.11  12:17   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Harmad áron megvásárolható állatkerti gyermekbelépővel jutalmaz az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) minden 14 év alatti gyermeket, aki legalább 10 darab kilapított italos kartondobozt hoz a Fővárosi Állat- és Növénykert főbejáratához szeptember 14-én és 15-én.
A kedvezménnyel 1800 Ft helyett 600 Ft-ért vásárolhatnak gyermekjegyet a szorgalmas szelektíven gyűjtők.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés és a Fővárosi Állat- és Növénykert immár ötödik alkalommal rendezi meg a Vidám Doboz Napok elnevezésű akciót, amivel az italos kartondobozok (tejes és gyümölcsleves dobozok) szelektív gyűjtésének fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a szervezők. Az akció keretében kedvezményes gyermekbelépőt kap minden 14 év alatti gyermek, aki legalább 10 darab, minimum 1 literes italos kartont (vagy ezek űrméretével megegyező kisebb italos karton dobozt) hoz magával.
"A környezettudatosság szemlélet és szándék kérdése, hiszen az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtésének lehetősége ma már a lakosság döntő többsége számára biztosított Magyarországon - mondta Baka Éva, az IKSZ ügyvezető igazgatója. - Sok szeretettel várunk minden kedves szelektív gyűjtőt az akció hétvégéjén, és bízunk benne, hogy ők is továbbviszik az üzenetünket, és a szelektív hulladékgyűjtés egyre inkább mindennapjaink részévé válik" .

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés megalakulása óta, közel 10 éve a tejes és gyümölcsleves italos kartondobozok szelektív gyűjtését és újrahasznosítását népszerűsíti. Az IKSZ népszerű óvodai és iskolai, valamint lakossági szemléletformáló akcióinak köszönhetően az elmúlt 10 év során 2%-ról 20% fölé emelkedett a szelektíven gyűjtött italos kartondobozok aránya.

"A Budapesti Állatkert azért támogatja már ötödik éve az IKSZ kezdeményezését, mert meggyőződésünk, hogy az ilyen környezetvédelmi szemléletformáló akciókkal mi is hozzájárulunk az az állatkertünk lakóinak otthont biztosító erdők és környezetünk megőrzéséhez - mondta Prof. Dr. Persányi Miklós, a Főváros Állat- és Növénykert Főigazgatója. - Nagyon örülünk, hogy évről évre egyre többen vesznek részt az akcióban, ami jól mutatja, hogy ma már a lakosság egyre nagyobb része védi környezetét".

Egy átlagos tejes és gyümölcsleves doboz minimum 75 százalékban jó minőségű papírból készül és újrahasznosítható. Az ily módon újból a körforgásba hozott nyersanyagból, jó minőségű újrapapír termékek, például füzet, konyhai törlőkendő vagy karton dobozok illetve csomagolási alappapír készíthető. Érdekesség, hogy egy fából mintegy 5300 darab italos kartondoboz készíthető. Budapesten ezt a csomagolóanyagot a kék (papír) hulladékgyűjtőkbe kell dobni, míg vidéken a sárga (műanyag) gyűjtőedénybe.

A Vidám Doboz Napok akció hétvégéjén új színfoltként egy játékot is szervez az IKSZ az érdeklődők részére. A „Kincskereső" játékban résztvevőknek az italos kartondobozok szelektív gyűjtésével és újrahasznosításával kapcsolatos kérdéseket kell megválaszolniuk az IKSZ-től kapott kérdőíven, amit kitöltve az IKSZ standján, az Állatkert főbejáratánál kell leadni. A kérdőívet helyesen kitöltők közül az IKSZ 10 szerencsés gyerek részére örökbefogad egy-egy állatkerti lakót egy évre, amiről névre szóló oklevelet kapnak a nyertesek. A kérdések megválaszolásához az IKSZ segítséget is nyújt, ugyanis összesen 8 infótáblát helyez el az Állatkerten belül, amelyekről könnyedén megtudhatók a helyes válaszok. A játékban a részvétel ingyenes.

 

A kedvezményre jogosító kuponokat az Állatkert főbejáratánál felállított gyűjtőponton vehetik át a résztvevők a kilapított dobozokért cserébe, az akció hétvégéjén, szeptember 14-én és 15-én, szombaton és vasárnap.
A gyermekjegy megváltása 2 és 14 éves kor között szükséges. Az akció részleteiről további tájékoztatást a www.italoskarton.hu-n vagy a www.facebook.com/italoskarton oldalon kaphatnak az érdeklődők.

 

Fotó: iksznet.hu


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás