2019.12.13. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


40 hívással a teli iskolatáskáért

A Magyar Ökomneikus Szolgálat 1000 hátrányos helyzetű gyermek iskoltaskáját tölti meg. Egy táska megtöltéséhez 40 telefonhívás kell.

Családi Lap
2013.08.14  15:15   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Néhány hét múlva becsöngetnek, de a beiskolázás öröme mellett ez nagy anyagi terhet is jelent sok család számára. Több tízezer forintba is kerülhet a tanévkezdés, és akkor még csak egy iskolás kisdiákról beszélünk a családban. A nehéz anyagi helyzetben lévő családoknak megkönnyíthetjük a tanévkezdést, ha hívjuk a 1353-as telefonszámot.
A hipermarketek olcsó kínálata és a legszuperebb minőségi termékek közt széles skálán mozognak az árak. Ám számos olyan család van, akiknek nincs lehetőségük válogatni a tanszerek sközött, hiszen még a legegyszerűbb eszközök megvásárlása is hatalmas teher a szülőknek.

Óriási különbségek lehetnek az iskolakezdéshez szükséges eszközök között. 12 darabos ceruzakészlet kapható már 600 forintért, de 2800 forintért is. Ugyanolyan színeket tartalmazó vízfesték készletet is árulnak 800 forintért, de 3500-ért is van. Iskolatáskát ugyan már 3999 forintért is lehet kapni, de szakemberek szerint érdemes egyszer többet áldozni egy táskára, mert az időtállóbb. Az elsősök komplett felszerelésébe a füzeten, ceruzán, festéken kívül még rengeteg apróságra van szükség (dobókocka, számolópálcika, betűtartó mappa, ecsetek, hegyező stb.). Ezeknél szintén több ezer forint különbség van, dizájntól és márkától függően.

Az alap tankönyvcsomag iskolától függően egy elsősnek 6700 forinttól 12 ezer forintig mozog, és ezen felül szükség van tornazsákra, tornaruhára, benti cipőre, iskolatáskára és egyéb kellékekre.

A márkás, pónilovas füzetnek vagy a menő futballklubos tolltartóknak bizony nehéz ellenállni, így a költséghatékonyság érdekében hasznos lehet a szülknek egyedül lebonyolítani a bevásárlást. Ha így cselekszünk, és mindenből a legolcsóbbat vesszük, akkor is legalább 30 ezer forintot adunk ki. Minden harmadik gyerek szüleinek nemhogy megterhelő, hanem lehetetlen ezt az összeget évente kifizetni, ráadásul sok esetben nem egy iskoláskorú gyerek van a családban.

Elsősorban ezeken a családokon szeretne segíteni idén is a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, azzal a céllal, hogy 1000 iskolatáskát töltsenek meg tanszercsomaggal, ceruzákkal, füzetekkel és a szükséges kiegészítőkkel. A 1353-as adományvonal hívásával mindenki hozzájárulhat az iskolakezdéshez, és 40 hívás ára már elegendő egy táska megtöltéséhez.

Kapcsolódó cikkek:
A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás