2020.01.27. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Tavak mentén

Ha nyár, akkor víz... tenger vagy tó... egyre megy, csak hűsítsen, frissítsen és úszhassunk benne.

M. Szabó Edit
2013.08.06  11:02   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Ha nyár, akkor víz... tenger vagy tó... egyre megy, csak hűsítsen, frissítsen és úszhassunk benne. A hazai tavak nagy hármasa - Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó - nyáron a legkeresettebb, a legzsúfoltabb és a legdrágább... pedig számtalan kevésbé ismert kisebb tó nyújthat felejthetetlen, nyugodt kikapcsolódást. Összeállításunkban a rejtőzködő hazai fürdőtavakból ajánlunk néhányat, illetve a határon átlépve a legszebb közeli vizek közül válogatunk.
Fényes, zenés vízi parádé

Wörthi-tó - Ausztria, Karintia

Mediterrán fürdőparadicsom Karintiában, vize 28 fokig is felmelegszik nyáron, strandjai aprólékos gonddal megtervezettek, és minden igényt tökéletesen kielégítenek. De nem csak úszni vagy pancsolni lehet itt - a Wörthi-tó környéke mesébe illő, Brahmsot és Mahlert is világhírű dallamok megalkotására ihlette. A legjobb, ha a túrázó két lábon vagy két keréken vág neki a táj felfedezésének. A tó egyik végén van Klagenfurt és a gyerekek kedvence, a Minimundus makettpark: a Tádzs Mahallal, a kínai nagy fallal, kis hajókkal meg kis vonatokkal, ahol néhány óra alatt bejárhatjuk a világ csodáit.

A másik oldalon a meseszép kastélyáról, no és a kaszinójáról híres Velden, középen pedig a tó névadója, a déli parton húzódó aprócska félsziget, Maria Wörth található, amelynek pl...

kepA cikk további részét a Családi Lap 2013/8 számában olvashatják.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás