2019.08.18. ,
facebookrss


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Nyakunkon a tanév

Még javában tombol az augusztusi forróság, de már sokan gondolnak arra, hogy hamarosan kezdődik az iskola.

Kormos Olga
2013.08.05  14:48   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

Még javában tombol az augusztusi forróság, de már sokan gondolnak arra, hogy hamarosan kezdődik az iskola. Általános és középiskolában, főiskolán és egyetemen mindenhol megszólalnak majd a csengők. Van, aki örül, más szorong az új tanévtől. Segítsük gyermekünket, hogy bátran, mosolyogva lépje át pár hét múlva az intézmény küszöbét!
Az általános iskola első, ötödik és kilencedik osztályában hittant vagy erkölcstant tanulnak majd a diákok, és tovább bővül azon osztályok köre, ahol mindennap fel kell húzni a tornacipőt és a tornaruhát. A testnevelésórákon pedig újdonság lesz, hogy megtanulnak a diákok relaxálni. Kardinális változás, hogy az idei általános iskolai beiratkozásnál a hatéves gyerekek iskolaérettségét már szakmai kérdésként kezelték, vagyis az óvodában maradásukról már nem dönthetett a szülő, csak egy szakmai bizottság.

„A tankötelesség szabályainak változása nem okoz kezelhetetlen nagyságrendű növekedést az első osztályosok számában. Tavaly 100 182 gyermek kezdte meg iskolai tanulmányait, az idén azonban a köznevelés rendszere mintegy 120 ezer diák befogadására is képes. Ennek köszönhetően szeptembertől több első osztályos kisgyerek kezdi meg a tanulást" - tudtuk meg az Emberi Erőforrások Minisztériumában....

kepA cikk további részét a Családi Lap 2013/8 számában olvashatják.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!

A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás